|

VIDEO: Noii inspectori școlari, general și adjunct, prezentați oficial la sediul IȘJ Alba. Vezi ce declară la început de mandat

Noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Alba, instalată vineri, 1 iunie 2012, reprezentată de inspectorul școlar general Dorin Sandea și inspectorul școlar general adjunct, Rodica Groza, a fost prezentată oficial presei, marţi, într-o conferință la sediul instituției. Pe lângă cei doi, la întâlnire au participat și inspectorul școlar general adjunct, Ioana Crâsnic și noul subprefect de Alba, Cornel Murg.

Noul inspector școlar general, Dorin Sandea, are 62 de ani și a mai deținut funcții de conducere a IȘJ: în perioada 2001-2005 a fost inspector școlar general, între 1995 și 1997 a ocupat funcția de inspector școlar general adjunct, iar în perioada 1990-1994 a fost director al Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Dorin Sandea este profesor de fizică din anul 1974. A deținut 2 mandate de consilier local, în prezent este consilier județean și la alegerile locale din 10 iunie va candida din nou pentru aceeași funcție. În opinia acestuia, spre deosebire de alte instituții deconcentrate, conducerea Inspectoratului Școlar Județean nu este deloc incompatibilă cu o funcție politică: „Apreciez poziția celor 2 colegi demisionari, mi s-a părut corect să vrea să lase noua guvernare USL să își facă programul. De altfel, un corp de profesioniști are ceva incompatibil cu o anumită orientare politică? Nu. Și noi suntem susținuți de USL. Problema morală este alta, de respectare a normelor deontologice a profesiei, a instituției, de neutilizare a instituției ca pârghie de obținere a unor rezultate favorabile în politică. Acestea sunt lucruri diferite. În învățământ nu există incompatibilitate între calitatea de manager și dreptul de a alege și a fi ales”.

Rodica Groza este profesoară de istorie și filosofie, a absolvit cursurile Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 1987. Rodica Groza este cadru didactic la Grupul Școlar Industrial Sebeș, unde predă istoria și a fost  director la Școala „Silviu Cărpinișanu”, instituţie care a câștigat titlul de” Scoală Europeană” prin proiectele europene derulate. Aceasta este membră a PNL din anul 2004 și nu candidează la nicio funcție la alegerile locale din 10 iunie.

Inspectorul şcolar general, Dorin Sandea, a menționat că s-au mai anunțat câteva demisii în cadrul IȘJ Alba, iar, din discuții neoficiale, ar fi vorba despre profesorii Ligia Dumitriu, Sabina Ciorogaru și Zorica Szabo.

De asemenea, Dorin Sandea a prezentat modificările și completările aduse Legii Educației naționale (nr. 1/2001), privind pretransferul cadrelor didactice titulare în sistemul de învățământ preuniversitar, concursurile de ocupare a posturilor cadrelor didactice, situația posturilor rămase neocupate în urma concursurilor și alte prevederi. Puteți accesa integral Ordonanța de Urgență a Guvernului, emisă joi, 31 mai 2012, aici: OUG 21 din 30.05.2012.

Citiți aici mai multe despre numirea în funcție a celor doi noi inspectori școlari de Alba, general și adjunct.

Vedeți mai jos declarațiile celor prezenți:

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=94611avatar Publicat de pe 5 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei