|

VIDEO: Luptă strânsă pentru locurile din Camera Deputaților la PDL Alba. Numărul celor înscriși depășește, de 2 ori, numărul colegiilor

Democrat-liberalii din Alba care doresc să-și depună candidaturile pentru parlamentare mai pot să o facă,  astăzi, până la ora 17.00. Până în prezent, potrivit reprezentanților PDL Alba, PDL-iștii au manifestat interes crescut pentru Camera Deputaților, unde numărul celor înscriși va depăși cel mai probabil, de 2 ori, numărul colegiilor din județ.

Senatorul Alexandru Pereș nu a dorit să facă public numele celor care și-au depus deja candidaturile pentru parlamentare, deoarece a explicat că, după finalizarea solicitărilor, aceștia vor intra într-un sondaj. Pereș a declarat totuși că există un interes crescut pentru locurile din Camera Deputaților, unde numărul celor înscriși depășește numărul colegiilor din Alba, respectiv, undeva la 10-11 candidați: „Sunt multe persoane cunoscute, care dețin funcții importante în partid și în instituțiile din Alba dar avem și câțiva candidați noi”.

Potrivit senatorului, până joi, au fost depuse 18 dosare dar probabil că vor mai apărea și alți doritori. Pereș a adus în discuție și posibilitatea impunerii, din partea alianței de Centru Drepta, din care PDL face parte, a unui candidat pentru parlamentare dar că acest aspect este încă discutat. „Luăm în considerare și această posibilitate dar cu siguranță, și dacă se va ajunge în această situație, se va vorbi doar de un singur loc și nu de mai multe deoarece, în Alba, rezultatele membrilor PDL din decursul timpului o să cântărească suficient”.

Toți cei care s-au înscris pentru parlamentare vor fi supuși unui sondaj intern, dar și unui sondaj efectuat în rândurile cetățenilor, iar cei care se vor poziționa cel mai bine vor adjudeca respectivele colegii. Ulterior acestei proceduri, Comisia de Integritate va analiza la nivel național aceste propuneri, respectiv trecutul fiecărui candidat la parlamentare, pentru a nu exista surprize în campania electorală.

Deși oficial, numele democrat-liberalilor doritori nu a fost făcut încă public, surse din interiorul partidului au amintit câteva nume. La Camera Deputaților, pe Colegiul Alba Iulia, un posibil candidat este fostul prefect Ștefan Bardan, dar și actualul deputat pe colegiul Sebeș-Blaj, Clement Negruț care din cauza relațiile tensionate cu primarul Blajului, ar putea să se reorienteze.

Alți doi  membri PDL,  avocați de profesie,  și-au anunțat intenția de a candida pentru un loc în Camera Deputaților pe colegiul Alba Iulia respectiv, Marius Costinaș și Simion Marcel.

Pe Colegiul Zlatna-Cugir, partidul l-ar putea promova pe interpretul de muzică populară Ionuț Fulea, în timp ce pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș o candidatură mai mult decât probabilă este cea a Oanei Badea.

Lupta cea mai intensă se va da și în acest an pe Colegiul Sebeș-Blaj, unde, pe lângă Clement Negruț un alt posibil candidat este și Dorin Nistor marele perdant în cursa pentru Primăria Sebeș.

Întrebat ce va face dacă, în urma sondajului, se va poziționa pe un loc secund în raport cu un alt candidat, Clement Negruț a răspuns răspicat: „voi face un pas în spate și cel mai probabil voi candida ca independent”.

Pe Colegiul Apuseni, favoritul PDL Alba rămâne în continuare, de departe, Corneliu Olar, dar , aceleași surse susțin că Olar ar dori să schimbe deputăția cu un loc în Senat, în urma unei candidaturi pe colegiul Alba Iulia- Zlatna -Cugir-Apuseni.

Vedeți care ar putea fi candidații partidelor din Alba la parlamentarele din toamnă, la Senat și Camera Deputaților.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=119652avatar Publicat de pe 6 Sep 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei