|

Vasile Bereş a fost demis de la conducerea DSV Alba. Funcţia va fi preluată de adjunctul său, Mihai Șipoș

Vasile Bereş nu mai este director la Direcţia Sanitar Veterinară Alba, prin decizie a ANSVSA. Hotărârea a fost luată în contextul dosarului în care acesta este judecat la Tribunalul Alba sub acuzaţii de abuz în serviciu. Atribuţiile de conducere a instituţiei vor fi preluate de unul dintre adjuncţi săi respectiv Mihai Șipoș.

Prefectul de Alba, Dan Simedru, a transmis o adresă la conducerea ANSVSA prin care a solicitat demiterea din funcţie a directorului DSV Alba, la sfârşitul lunii iunie. Potrivit adjunctului Mihai Șipoș, Bereș este suspendat din funcția de conducere pe care o deținea, din 22 iunie, pe perioadă nedeterminată.

Reamintim că procurorii au stabilit că prejudiciul produs bugetului de stat prin activitățile infracționale întreprinse de Vasile Bereș se ridică la suma de 3.929 de lei. Anchetatorii susțin că acesta ar fi anulat mai multe procese verbale de contravenție, iar alte documente le-ar fi păstrat asupra sa până la prescrierea perioadei de plată a sancțiunii.

Fostul director DSV Alba ar fi pretins și primit de la şeful unui supermarket din Sebeș produse alimentare în schimbul neefectuării unor controale la respectivul supermarket. Directorul magazinului l-a denunțat la DNA.

Activitatea directorului DSV Alba a intrat în vizorul procurorilor după ce administratorul societăţii „Imperial Prod Impex” SRL Alba, Romulus Cristea, ar fi susținut că a fost amendat cu 200o de lei și i s-a suspendat activitatea firmei, din cauză că a refuzat să permită parcarea mașinilor angajaților DSV pe terenul proprietate personală de lângă sediul instituției. Mai mult, ulterior, Vasile Bereș ar fi făcut demersuri pentru ca  amenda să nu fie dată în debit la DGFP Alba.

În același dosar a mai fost cercetată și consilierul juridic Elena Bica Drașovean, dar procurorii au dispus scoaterea acesteia de sub urmărire penală. Angajata DSV a fost sancționată cu amendă administrativă în valoare de de 1.000 lei.

Bereș neagă toate acuzațiile aduse. În urma anchetei, procurorii au dispus disjungerea altor 2 cauze în care Vasile Bereș este judecat tot pentru abuz în serviciu. Unul din dosare are ca obiect aplicarea abuzivă a unui ordin al ANSVSA cu privire la obținerea unor autorizații pentru societățile comerciale care procesează carne.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=99639avatar Publicat de pe 3 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei