|

UPDATE: Seară cu scandal şi cuţite, în două sate din Alba. Un bărbat din Tău şi un băiat din Ungurei au ajuns la spital, înjunghiaţi

Seara de sâmbătă, 3 martie 2012, a adus scandaluri cu urmări grave în două localităţi din judeţul Alba. Un bărbat de 49 de ani din satul Tău şi un băiat de 17 ani din Ungurei au ajung la spital după ce au fost înjunghiaţi în abdomen, în urma unor conflicte.

Un bărbat de 49 de ani a ajuns la spital, după ce a fost înjunghiat în abdomen, sâmbătă seara, în timpul unui scandal iscat pe fondul consumului de alcool, în satul Tău din comuna Şugag. Rănitul a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba şi a rămas internat. Poliţiştii au reuşit să-l prindă pe principalul suspect. Acesta a fost escortat la Poliţia Sebeş. Duminică dimineaţa, la ora 10.45, autorul agresiunii prin înjunghiere din localitatea Tău, P.N., de 49 de ani, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Tot sâmbătă seara, un adolescent de 17 ani a fost înţepat cu un briceag în abdomen, în urma unui scandal petrecut în localitatea Ungurei. Incidentul s-a produs în jurul orelor 19.30. Victima se află la spitalul din Blaj, pentru îngrijiri medicale.

Din primele cercetări ale medicilor, victima se afla în afara oricărui pericol. Rana a fost cusută, sâmbătă seara, iar victima a rămas internată în spitalul din Blaj. Concluziile poliţiştilor arată că scandalul a izbucnit între doi băieţi de 16 şi 17 ani din localitatea Ungurei. Cel de 16 ani a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe celălalt în zona abdomenului.

În funcţie de raportul medicului legist, se va putea face încadrarea juridică a faptei. Dacă se consideră că înţepătura i-a pus viaţa în pericol băiatului, agresorului i se va deschide un dosar penal, indiferent de voinţa victimei. Dacă viaţa băiatului nu a fost pusă în pericol de lovitura de briceag, în 60 de zile acesta va putea depune o plângere, iar cel vinovat va putea fi tras la răspundere.

UPDATE: Vă prezentăm precizările IPJ Alba privind cele două incidente:

„La data de 3.03.2012, orele 12.24 Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă SNUAU 112, de către un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Roşia de Secaş, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 12,00, în timp ce se afla în faţa unui imobil din comuna Roşia de Secaş, a fost înjunghiat în zona abdomenului cu un briceag, de către G.L.C., de 16 ani, din aceeaşi comună. La faţa locului s-a deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj care, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că între cei doi minori a avut loc o discuţie contradictorie împrejurare în care minorul în vârstă de 16 ani a scos din buzunar un briceag cu care l-a  înţepat în zona abdominală pe minorul de 17 ani. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticată cu <plagă înjunghiată abdominal stângă cu leziune de ficat> şi unde medicii au intervenit chirurgical. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări faţă de G.L.C. sub  aspectul săvârşirii infracţiunilor de <lovire sau alte violenţe> şi <port ilegal de cuţit>, urmând ca în funcţie de concluziile medico legale să fie făcută încadrarea juridică finală a faptei privind agresiunea.”

„La data de 03.03.2012, ora 19.30, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, au fost sesizaţi prin SNUAU 112  de către o femeie în vârstă de 43 de ani din comuna  Şugag, cu privire la faptul că soţul său a fost agresat şi prezinte mai multe tăieturi pe corp. La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş care l-a identificat la domiciliu său pe C.I., de 49 de ani, din comuna Şugag, care prezenta plăgi în zona intercostală şi care a fost transportat  cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Alba. Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că C.I. a consumat băuturi alcoolice împreună cu P.N., de 49 de ani, din Petreşti, la un local public din localitatea Tău, iar, în urma unor discuţii contradictorii, P.N. i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit lui C.I. În urma examinării medicale a victimei, s-a stabilit că acesta prezenta  două plăgi înjunghiate, una în zona stomacului şi una în zona subaxilară stângă, aceasta fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. La data de 04.03.2012, victima a fost examinată de către medicul legist care a stabilit faptul că leziunile traumatice pe care le prezintă i-au pus în pericol viaţa, necesitând pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale. Urmare a concluziilor preliminare formulate de către medicul legist, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au întocmit faţă de făptuitorul P.N., referat cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de: tentativă de omor calificat faptă prevăzută şi prevăzută de art. 20 C.P. şi port ilegal de armă albă în public, faptă prevăzută de art. 2, alin.1, pct.1 din Legea nr. 61/1991 republicată. Parchetul şi-a însuşit propunerea organelor de cercetare ale poliţiei judiciare şi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de P.N. fiind luată faţă de acesta măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, totodată formulând propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile. Instanţa de judecată din cadrul Tribunalului Alba a respins propunerea Parchetului şi a dispus faţă de inculpat măsura preventivă a interdicţiei de a nu părăsi ţara.”

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=79017avatar Publicat de pe 3 Mar 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “UPDATE: Seară cu scandal şi cuţite, în două sate din Alba. Un bărbat din Tău şi un băiat din Ungurei au ajuns la spital, înjunghiaţi”

  1. […] Un tânăr de 17 ani din Ungurei, judeţul Alba, a fost înţepat cu un briceag, în abdomen, de către un alt băiat, în vârstă 16 ani, în urma unei altercaţii care a apărut între cei doi sâmbătă seara, potrivit Alba24.ro. […]

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei