|

Unde ieșim „la iarbă verde”? Nu există niciun loc special amenajat pentru grătare în natură, în județul Alba

În județul Alba nu există locuri special amenajate pentru a face grătare în natură. Astfel, cei care doresc să facă o ieșire „la iarbă verde”, la sfârșit de săptămână, trebuie să știe că nu sunt tocmai liberi să instaleze un grătar și să facă foc în locuri neamenajate, adică oriunde pe domeniul public al județului. Spunem „nu sunt tocmai liberi” pentru că, deși Legea Picnicului a fost dată în primăvara anului 2012, aceasta nu a fost aplicată în județul Alba. Din acest considerent, Garda de Mediu nu a aplicat încă nicio amendă celor care au fost surprinși relaxându-se „la un grătar” pe malurile râurilor sau la marginile pădurilor județului nostru.

Potrivit Legii Picnicului, ieșirile „la grătar” sunt permise doar în locuri special amenajate în acest scop, în zone delimitate, inscripționate, dotate cu grătare, spații izolate pentru foc, coșuri de gunoi și toalete ecologice. În județul Alba, amenajarea de astfel de spații nu a fost inclusă în bugetul local pe anul 2012 și, deci, încă nu avem locuri speciale pentru grătar. Din acest motiv, agenții Protecției Mediului nu au amendat pe nimeni pentru că și-a instalat grătarul într-un loc nepermis.

Totuși, în controalele efectuate de Garda de Mediu începând cu data de 1 mai, agenții i-au informat și avertizat pe turiști despre prevederile Legii Picnicului: să nu lase gunoaie în locurile în care au stat „la iarbă verde”, să nu aprindă foc în pădure sau în zone care ar prezenta pericole de extindere, să nu arunce deșeuri și să nu spele obiecte cu substanțe poluante în apele râurilor.

În prezent, agenții Gărzii de Mediu efectuează controale tematice la primăriile de județ, pentru a pune în vedere reprezentanților administrației locale, să amenajeze locații speciale pentru grătare, și să includă acest aspect în bugetul local pentru anul 2013.

În județul Alba, locurile preferate de iubitorii de ieșiri „la iarbă verde” sunt zonele ușor mai răcoroase din localitățile de munte (Ampoița, Râmeț, Rimetea-Buru) sau pe malurile apelor (zona Cugir – Râul Mare, Râul Mic, Valea Sebeșului și Valea Gălzii – Întregalde).

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=100085avatar Publicat de pe 5 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

2 comentarii pentru “Unde ieșim „la iarbă verde”? Nu există niciun loc special amenajat pentru grătare în natură, în județul Alba”

  1. sa ****** tu hava ca nu ai facut asa ceva?..promit ca o sa frig slanina si prajesc micii numai in pivnita sa nu ma vezi….****** ******de comunist cu pd tat cu tot….hai sa imi dai amenda ca stau pe malul muresului si fac gratar ******…sa lo vad si pe asta..

  2. ar trebui sa mai verificati alea 3 surse… in Blaj sunt locuri special amenajate pentru gratar…

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei