|

Ultima zi pentru înscrierile copiilor la şcolile de circumscripţie. Vezi cele mai solicitate unităţi de învăţământ din Alba

Vineri a fost ultima zi în care copiii au putut fi înscrişi în şcolile la care sunt arondaţi, în funcţie de domiciliu. Preferinţa părinţilor pentru o anume unitate şcolară a generat suplimentarea unor clase pregătitoare ori solicitări de mutaţii temporare de domiciliu pentru unele familii, mai ales în Alba Iulia.

Anul acesta, potrivit declaraţiilor inspectorului Ioan Bordean de la ISJ Alba, în topul preferinţelor sunt Şcoala Generală nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, Şcoala Generală nr. 3 „Avram Iancu” Alba Iulia şi Şcoala Generală nr. 2, din Sebeş, unde s-au înregistrat cele mai multe cereri de înscrieri.

La Şcoala Generală nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, până vineri, au fost înregistrate 211 cereri de înscriere, din care 65 pentru clasele pregătitoare şi 146 pentru clasele I. La această unitate de învăţământ este aprobată înfiinţarea a 3 clase pregătitoare şi 5 clase I, însă, potrivit declaraţiilor directorului Rodica Marinescu, numărul acestora va fi suplimentat, în aşa fel încât să fie onorate toate solicitările.

La Şcoala Generală nr. 3 „Avram Iancu” din Alba Iulia, au fost primite până vineri, la orele amiezii, 61 de cereri de înscriere pentru clasa I şi 34 de solicitări pentru clasa pregătitoare. Directorul şcolii, Elena Ignat, a declarat pentru Alba24.ro că, a solicitat înfiinţarea a 3 clase I, însă au fost aprobate doar două. În urma finalizării înscrierilor de circumscripţie, solicitarea va fi înaintată din nou Inspectoratului şcolar, având în vedere numărul de cereri. Tot la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Alba Iulia au fost primite 34 de solicitări pentru înscrieri în clasa pregătitoare. Aici vor fi înfiinţate două astfel de clase, cu câte 25 de copii. Rezultatele înscrierilor, precum şi alte informaţii sunt disponibile online, pe site-ul unităţii şcolare: www.scai.ro.

La Şcoala Generală nr. 2 din Sebeş, până în data de 15 martie au fost înscrişi 61 de copii, astfel că a fost solicitată ISJ Alba formarea unei noi clase pregătitoare, pe lângă cele două aprobate. La secţia română, sunt 3 clase I, la care s-au înscris până joi 77 de elevi. La secţia germană, este o singură clasă I, cu 24 de solicitări de înscriere. La unitatea şcolară din Răhău sunt înregistrate 5 cereri pentru clasa I şi 9 solicitări pentru clasa pregătitoare.

În continuare, în 19 martie vor fi comunicate locurile rămase libere (pe site-ul ISJ Alba şi la unităţile şcolare), după care urmează, în perioada 20-27 martie 2012, înscrierea copiilor la alte unităţi şcolare decât cele de circumscripţie în funcţie de anumite criterii: copii cu handicap, copii orfani sau provenind din familii monoparentale, copii ai cadrelor didactice sau ai personalului din învăţământ sau copii care mai au fraţi care studiază la şcoala în cauză. În cazul în care vor exista copii aflaţi la egalitate din punctul de vedere al criteriilor menţionate, şcoala trebuie să elaboreze nişte criterii specifice de departajare, fiind excluse orie tip de teste sau examene. De asemenea, criteriile specifice nu se pot baza pe existenţa unei liste de preînscrieri, din afara calendarului înscrierilor.

Aceste criterii de departajare trebuie să se facă publice la şcoli, până pe data de 19 martie. În cazul în care ultimul copil înscris pe listă are un frate geamăn, acesta va fi inclus în aceeaşi  unitate de învăţământ, peste numărul de locuri alocat.

În etapa 23-25 aprilie 2012, sunt înscrişi copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere şi solicită, în etapa a treia, înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Din 2 mai până în 9 mai 2012, se face înscrierea la şcoală a tuturor copiilor care, din diverse motive, nu au fost înscrişi, la şcolile de care aparţin sau la alte şcoli unde mai sunt locuri.

Înscrierea copiilor în clasa I sau pregătitoare se face în urma completării unei cereri tip de înscriere, la secretariatul şcolii la care se solicită înscrierea. Împreună cu cererea de înscriere, se depune  o copie a actului de identitate al părintelui şi o copie a certificatului de naştere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul şcolii.

Vedeţi aici detalii despre circumscripţiile şcolare din judeţul Alba şi programa şcolară pentru clasa pregătitoare.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=81751avatar Publicat de pe 16 Mar 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei