|

Starea pârtiilor: Ultimele zile de distracţii din acest sezon şi Serbările Zăpezii, la Şureanu. La Arieşeni, zăpada măsoară aproximativ un metru

Serviciul Turism Alba a transmis informaţii privind starea pârtiilor din acest week-end pentru cei care doresc să se mai bucure încă de sporturile cu zăpadă. La Şureanu, sezonul de schi se încheie la sfârşitul acestei săptămâni, nu înainte de a fi însă organizată prima ediţie a Serbărilor Zăpezii din această locaţie, în 24 martie. Şi la Arieşeni, şi la Şureanu, zăpada are încă aproximativ 1 metru, iar duminică se aşteaptă ploi în Munţii Apuseni, respectiv lapoviţă şi ninsoare, în Munţii Sebeşului. Cei care doresc să facă ultimele coborâri pe pârtii în aceste zone, sezonul acesta, sunt invitaţi să vină în acest week-end la munte.

Domeniul Schiabil Şureanu

Acces: ruta Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oașa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km. Durată: maxim 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Drum: în urma încălzirii, starea drumului (până la lacul Oașa) este foarte bună. Totuși, porțiunea de drum între lacul Oașa și pârtii (DJ 704) continuă să fie dificilă, dat fiind că zăpada de pe carosabil s-a topit parțial, generând noroi și gropi adânci. Drumul este greu accesibil atât mașinilor cu gardă joasă, cât și celor cu gardă înaltă. Se impune folosirea anvelopelor de iarnă și a lanțurilor.

Parcare: este suficientă.

Pârtii: în prezent, toate cele 8 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Grosimea stratului de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 m, fiind perfect pentru schi și snowboard. Pârtiile nu prezintă decât foarte puține denivelări.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va fi deosebit de frumoasă vineri și sâmbătă. Duminică sunt șanse de lapoviță și ninsoare. Temperaturile se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius iar vântul va sufla slab până și pe cele mai în alte culmi. Vremea va fi, așadar, ideală pentru schi.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii.

Atenționare specială: în porțiunile de drum cu zăpadă topită, sporiți atenția și măriți viteza pentru a nu rămânea blocați în gropile și șanțurile drumului.

Informații despre cazare: www.schisureanu.ro, www.luncile-prigoanei.ro, www.luncile-prigoanei.eu, www.valeasebesului.ro

Instalații de cablu: telescaunul și cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.30 – 16.30. Totuși, dacă vântul va depăși viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranță.

Eveniment: în 24 martie, Zilele Zăpezii, ediția I – concurs de schi, de snowboard și de sănii; înscrierile se pot face sâmbătă, 24 martie, până la ora 12.00. Concursul va începe la ora 13.00. Valoarea premiilor atinge 700 Euro. Spectacol: MC Kotto, Vox Electric Band, Carnavalul Zăpezii, Coborârea cu torțe, Tombolă, Foc de tabără.

În data de 25 martie, se va închide sezonul de schi la Domeniul Schiabil Șureanu.

Tarife pentru Domeniul Schiabil Șureanu

Tarife: adulţi / copii

Skipass 1 punct – 5 lei / 4 lei

Skipass 3 puncte – 15 lei / 10 lei

Skipass 6 puncte – 25 lei / 20 lei

Skipass 12 puncte – 45 lei / 35 lei

Skipass pentru o zi – 75 lei / adult şi 60 lei / copil

Teleschi Curmătura – 1 punct / urcare

Teleschi Șureanu – 1 punct / urcare

Telescaun Aușelu – 2 puncte / urcare

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Acces: stațiunea se află la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de circa 1.200 m, aproape de șosea. În județul Alba, ruta este Alba Iulia – Câmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moților – Albac – Scărișoara – Gârda de Sus – Arieșeni – Bubești – Vârtop. Distanță Alba Iulia – pârtii: 127 km. Durată: 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Drum: este asfaltat în întregime, fiind accesibil oricărui tip de autovehicul.

Parcare: este suficientă.

Pârtii: în ciuda încălzirii din ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 se prezintă excelent, având aproximativ 1 m grosime.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), vineri și sâmbătă va fi vreme caldă, cu cer senin. Duminică sunt șanse de ploaie. Valorile termice se vor încadra între 0 și +13 grade Celsius. Vântul va avea intensitate slabă.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor.

Atenționare specială: evitați să atingeți viteze mari la coborârea pe schiuri și snowboard, întrucât pârtiile prezintă denivelări și, astfel, pot avea loc coliziuni cu consecințe grave între schiori.

Informații despre cazare: www.cazare-arieseni.viaromania.eu, www.arieseni.info, www.parcapuseni.ro, www.arieseni-apuseni.ro

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Tarife pentru pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2

Tarife teleschi Vârtop 1: adulţi / copii

1 urcare – 5 lei / 3 lei

Tarife teleschi Vârtop 2: adulţi / copii

1 urcare – 2 lei / 1 leu

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=82686avatar Publicat de pe 22 Mar 2012. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei