|

STAREA PÂRTIILOR ÎN ALBA: Temperaturile de primăvară nu au topit stratul de zăpadă de la munte. Turiştii sunt aşteptaţi la schi

Primăvara şi-a făcut simţită prezenţa, încă din primele zile ale lunii martie, cu vreme mai caldă şi cer senin, însă zăpada de pe pârtii a rezistat, spre bucuria celor pasionaţi de schi. Pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni, stratul de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 metru. Predomină zăpada înghețată, în special pe marginea pârtiilor, turiştii fiind atenţionaţi să coboare cu atenţie. Dacă în week-end, la Arieşeni, se aşteaptă şi 2 grade, în Munţii Sebeşului, respectiv Şureanu va fi mai frig, cu temperaturi de -4 grade, însă condiţiile meteo sunt bune pentru schi.

Vă prezentăm starea pârtiilor din această perioadă, cu informaţii furnizate de Serviciul Turism al Consiliului Judeţean Alba:

Domeniul Schiabil Şureanu

Acces: ruta Sebeş – barajul Oaşa pe DN 67 C, apoi la dreapta, pe lângă baraj pe DJ 704, ruta Oașa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu. Distanţă: 82 km. Durată: maxim 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Drum: în urma încălzirii din ultimele zile, starea drumului (până la lacul Oașa) este foarte bună. Totuși, porțiunea de drum între lacul Oașa și pârtii (DJ 704) continuă să fie dificilă, în sensul că zăpada de pe carosabil s-a topit parțial, generând porțiuni cu noroi. Totuși, drumul este accesibil până și mașinilor cu gardă joasă, dar se impune folosirea anvelopelor de iarnă și a lanțurilor.

Parcare: este suficientă.

Pârtii: în prezent, toate cele 8 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Grosimea stratului de zăpadă continuă să măsoare în jur de 1 m, fiind perfect pentru schi și snowboard. Pârtiile nu prezintă decât foarte puține denivelări. Predomină zăpada înghețată, în special pe marginea pârtiilor, așadar aveți mare atenție la ocoliri.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Șureanu va fi frumoasă în weekend, cu cer parțial noros și temperaturi care se vor încadra între -9 și -4 grade Celsius. Sunt posibile fulguieli izolate vineri și sâmbătă iar vântul va sufla slab până la moderat. Vremea este, așadar, ideală pentru schi.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei restaurante de tip after-schi, aflate pe pârtii.

Atenționare specială: pentru a nu crea ambuteiaje, vă atenționăm că e absolut necesar să faceți acasă probe de montare a lanțurilor (pentru o montare cât mai rapidă, folosiți cricul din dotare).

Informații despre cazare: www.schisureanu.ro, www.luncile-prigoanei.ro, www.luncile-prigoanei.eu, www.valeasebesului.ro

Instalații de cablu: telescaunul și cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până duminică, între orele 09.30 – 16.30. Totuși, dacă vântul va depăși viteza de 60 km/oră, telescaunul va fi oprit din motive de siguranță.

Tarife pentru Domeniul Schiabil Șureanu

Tarife: adulţi / copii

Skipass 1 punct – 5 lei / 4 lei

Skipass 3 puncte – 15 lei / 10 lei

Skipass 6 puncte – 25 lei / 20 lei

Skipass 12 puncte – 45 lei / 35 lei

Skipass pentru o zi – 75 lei / adult şi 60 lei / copil

Teleschi Curmătura – 1 punct / urcare

Teleschi Șureanu – 1 punct / urcare

Telescaun Aușelu – 2 puncte / urcare

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Acces: stațiunea se află la granița dintre județele Alba și Bihor, la o altitudine de circa 1.200 m, aproape de șosea. În județul Alba, ruta este Alba Iulia – Câmpeni pe DN 74 A, apoi pe DN 75 ruta Vadu Moților – Albac – Scărișoara – Gârda de Sus – Arieșeni – Bubești – Vârtop. Distanță Alba Iulia – pârtii: 127 km. Durată: 2 h 30 min, incluzând popasuri.

Drum: este asfaltat în întregime, fiind accesibil oricărui tip de autovehicul.

Parcare: este suficientă.

Pârtii: în ciuda încălzirii din ultima perioadă, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 se prezintă excelent, având aproximativ 1 m grosime.

Meteo: conform prognozelor meteo (www.accuweather.com), vineri, sâmbătă și Duminică va fi vreme deosebit de frumoasă, ideală pentru schi. Temperaturile se vor încadra între -4 și +2 grade Celsius. Vântul va avea intensitate slabă.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor.

Atenționare specială: evitați să atingeți viteze mari la coborârea pe schiuri și snowboard, întrucât pârtiile prezintă denivelări și, astfel, pot avea loc coliziuni cu consecințe grave între schiori.

Informații despre cazare: www.cazare-arieseni.viaromania.eu, www.arieseni.info, www.parcapuseni.ro, www.arieseni-apuseni.ro

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Tarife pentru pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2

Tarife teleschi Vârtop 1: adulţi / copii

1 urcare – 5 lei / 3 lei

Tarife teleschi Vârtop 2: adulţi / copii

1 urcare – 2 lei / 1 leu

Informații suplimentare: „Alba. Pagini de vacanță” (revista online de turism a Consiliului Județean Alba www.stiri.turismalba.ro)

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=79747avatar Publicat de pe 7 Mar 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei