|

Spitalul Municipal Sebeş nu mai oferă servicii de cardiologie, temporar, pentru că a rămas ără medic de specialitate. Pacienţii, îndrumaţi către spitalul din Alba Iulia

spital-sebesDin 3 aprilie 2017, Spitalul Municipal Sebeş nu mai oferă, temporar, servicii în specialitatea cardiologie, până la ocuparea prin concurs a postului de medic cardiolog. În interesul pacienţilor a fost solicitat sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia, în vederea încheierii unui protocol de colaborare, transmit reprezentanţii primăriei.

Activitatea se derulează conform programului obişnuit, dimineaţa, consultaţiile fiind oferite de medicii cu specialitate în medicină internă.

Până la această dată, la Sebeş, nu se asigurau servicii de gardă pentru specialitatea cardiologie, iar cazurile care necesitau investigaţii suplimentare de specialitate urmau acelaşi transfer interclinic, către Spitalul de Urgenţe din Alba Iulia, potrivit administraţiei locale.

“Din 1 februarie 2017, medicul cardiolog care deservea secţia, aflat profesional peste vârsta pensionării, a refuzat în mod repetat semnarea actului adiţional nr. 3/30.01.2017 la contractul nr. 44/2015. Conform Legii nr. 95/2006 republicată privind reforma în domeniul sănătăţii, medicii se pensionează la vârsta de 65 ani (indiferent de sex), iar art. 391, alin. 5 prevede că <în cazul unităţilor sanitare publice care înregistrează deficit de personal medical, precum şi al unităţilor sanitare publice aflate în zone defavorizate, medicii îşi pot continua activitatea peste vârsta de pensionare prevăzută de lege, la propunerea unităţii sanitare publice, cu avizul anual al CMR, prin colegiile teritoriale judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti şi cu aprobarea ordonatorului principal de credite, până la ocuparea posturilor prin concurs>. În acest context, subliniem că medicul cardiolog beneficia de avizul pentru desfăşurarea activităţii peste 65 de ani, la Spitalul Municipal Sebeş, doar până la data de 3.04.2017”, precizează reprezentanţii primăriei.

Postul vacant scos la concurs de către Spitalul Municipal Sebeş va fi mediatizat şi s-au stabilit o serie de contacte cu clinicile universitare din Cluj-Napoca şi Sibiu, pentru realizarea unor contracte de colaborare, menţionează sursa citată.

“Politica de resurse umane a managementului Spitalului Municipal Sebeş, conform strategiei de dezvoltare locală în domeniul sănătăţii pe termen mediu şi lung, este aceea de a atrage cei mai buni specialişti, aleşi pe criteriul competenţei şi al performanţei, de a asigura dotări medicale de calitate, pentru a ridica standardele serviciilor de sănătate, pentru a asigura servicii de permanenţă şi de primiri urgenţe, servicii de care să beneficieze comunitatea locală, precum şi toţi locuitorii zonelor învecinate care se adresează Spitalului Municipal Sebeş”, subliniază primăria.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140410avatar Publicat de pe 4 Apr 2017. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei