|

Societăţile comerciale, pilonii pe care se bazează bugetul local. Vezi care sunt cei mai mari contribuabili din Sebeş

Societăţile comerciale constituie, în general, una dintre cele mai importante surse de venit pentru bugetele locale şi bineînţeles pentru bugetul naţional. La nivelul municipiului Sebeş, bunăstarea financiară a acestuia este asigurată de cele 1.320 de persoane juridice existente, aportul lor fiind estimat la  81 % din totalul veniturilor provenite din impozitele şi taxele locale colectate de Primărie.

Bugetul municipiului Sebeş este, fară echivoc, unul cât se poate de generos, acesta cifrându-se, la nivelul anului în curs, la 44,152 milioane lei. Pe secţiunea de funcţionare, veniturile  bugetului local se compun din: venituri proprii realizate din colectarea taxelor şi impozitelor locale şi sumele primite de la bugetul de stat.

Sub aspectul veniturilor proprii exclusive, respectiv a sumelor obţinute din impozitele şi taxele locale, acestea se cifrează la 9,956 milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane proveniţi din contribuţia persoanelor juridice care funcţionează pe raza administrativ-teritorială a municipiului, respectiv în Sebeş, Petreşti, Lancrăm şi Răhău.

Top 15 contribuabili persoane juridice la bugetul local al Municipiului Sebeş

În evidenţele fiscale existente la nivelul Primăriei Sebeş figurează un număr total de 1.320 de societăţi comerciale, taxele şi impozitele achitate anual administraţiei locale de către acestea fiind diferite sub aspect valoric. Stabilirea sumelor datorate la bugetul local are la bază prevederile legale existente în materie fiscală, cuantumul acestora variind în funcţie de suprafaţa şi categoria terenului deţinut, precum şi de valoarea contabilă a clădirilor aflate în proprietatea agentului economic.

Cei mai importanţi agenţi economici, sub aspectul contribuţiei la bugetul local, sunt următorii:

1. Kronospan Sebeş S.A., pe linia producerii de plăci mdf, şi Kronospan Sepal S.A. pentru producerea plăcilor din pal. Contribuţia acestuia la bugetul local este de aproximativ 20% din venitul realizat din taxele şi impozitele locale colectate de Municipiul Sebeş de la persoanele juridice.

2. Holzindustrie Schweighofer SRL, activitatea acestuia fiind cea de prelucrare a lemnului.

3. Producătorul de băuturi Romaqua Group-Borsec S.A.

4. Pehart Tec S.A din Petreşti, societate specializată în fabricarea şi prelucrarea hârtiei tissue.

5. Retailerul Kaufland România.

6. Producătorul de îngheţată Alpin 57 Lux SRL.

7. Hidroconstrucţia Sucursala Sebeş S.A.

8. Producătorul de pavaje, dale şi rigole, Elis Pavaje SRL.

9. Savini Due SRL a cărei activitate constă în producerea mobilierului de baie.

10. Transportatorul de mărfuri Oprean SRL.

11. Sucursala Hidrocentrale S.A., producător de energie.

12. Hidroserv Sebeş S.A., specializat de activităţi de reaparaţie şi întreţinere la instalaţiile energetic.

13. Producătorul de componente pentru industria de automobile, Star Transmission Cugir SRL

14. Simpe SRL, specializat în producerea de tâmplărie aluminiu şi pvc.

15. Construcţii şi Servicii SRL, producător de părţi componente pentru utilaje de foraj.

Cât priveşte sumele concrete pe care aceştia le achită cu titlu de taxe şi impozite locale, reprezentanţii Primăriei Sebeş ne-au comunicat că acestea constituie secret fiscal şi prin urmare nu pot fi făcute publice.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=132849avatar Publicat de pe 12 Oct 2012. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei