|

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Sebeş, cu cinci proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Vezi pentru ce au votat consilierii

Consiliul Local Sebeş s-a reunit, miercuri, de la ora 16.00, într-o şedinţă „de îndată”, care are pe ordinea de zi dezbaterea şi aprobarea a cinci proiecte de hotărâre. Este vorba despre acordarea titulaturii de cetăţean de onoare pentru actorul Ion Besoiu, acordarea unui ajutor financiar soţiei consilierului local Cornel Mihălţan (decedat), respingerea eşalonării unor datorii la bugetul local în cazul unei societăţi comerciale,  amplasarea unei plăci comemorative pe clădirea spitalului şi acceptarea unei donaţii din partea unei asociaţii germane, ce constă într-o maşină de salvare şi una de pompieri.

Propunerea de acordare a titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Sebeş pentru actorul Ion Besoiu este un proiect iniţiat de primarul Alexandru Dăncilă şi este motivată atât de „prodigioasa activitate în planul artei teatrale şi cinematografice româneşti, de rolul şi influenţa pe care a exercitat-o în mediul cultural sibian (n.r. – s-a născut la Sibiu şi este preşedintele executiv al Fundaţiei Sibiul Vechi) şi naţional”, cât şi în consideraţia legăturilor paterne pe care actorul le are cu municipiul Sebeş.

Acordarea unui sprijin financiar de 8.000 de lei pentru Doina Mihălţan, soţia consilierului local Cornel Mihălţan (decedat la 10 noiembrie) este motivată de situaţia materială dificilă a acesteia, evidenţiată într-un raport SPAS. Iniţiativa aparţine primarului Alexandru Dăncilă, care precizează în expunerea de motive că soţul acesteia, Cornel Mihălţan a fost „un om deosebit, foarte bun profesionist, dedicat activităţii educative, instruind zeci de generaţii, bun coleg, prieten, pentru toţi cei care au avut onoarea să îl cunoască” şi i se recunoaşte „aportul în realizarea proiectelor ce vizează municipiul Sebeş, în calitate de consilier local”.

Având în vedere problemele de sănătate ale membrilor familiei, precum şi cele de natură socio-economică, s-a propus acordarea sumei amintite, solicitată de Doina Mihălţan, pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. UPDATE: Acest proiect nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

Consiliul Local aprobă, de asemenea, acceptarea unei donaţii din partea Asociaţiei Humanitare Hilfe din Overath, Germania, ce constă într-o maşină de pompieri tip Iveco Magirus şi o maşină de salvare tip Daimler Crysler (fabricată în 2009).

Un alt proiect vizează respingerea cererii privind eşalonarea pe timp de un an a obligaţiilor la bugetul local înaintată de „Boema Lux” SRL. Suma este de 108.041,18 lei, cu garanţie constituită într-un teren intravilan în Lancrăm în suprafaţă de 2.800 mp. Însă, în materialul prezentat consilierilor, se arată că terenul, situat lângă proprietatea societăţii, este deţinut de două persoane fizice şi ipotecate la bancă, astfel că bunurile oferite drept garanţie nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi acceptate. Datoriile firmei sunt impozit clădiri, teren şi taxă reclamă cu majorări, valabile la 13.11.2012. UPDATE: Acest proiect nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133740avatar Publicat de pe 14 Noi 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei