|

Lucrările la tronsonul de autostradă Sebeş-Orăştie sunt încetinite. Sebeşul rămâne, în continuare, sufocat de trafic

Problema traficului care sufocă Sebeşul de ani de zile nu va fi rezolvată până în aprilie 2013. Lucrările la tronsonul de autostradă Sebeş-Orăştie au fost încetinite.

Amenajarea acestui tronson de autostradă a început în anul 2011 şi presupune realizarea a 82 km de parte carosabilă, valoarea toatală a investiţiei fiind de aproximativ 470 milioane de euro. Pentru zona Sebeş, responsabil de lucrări este societatea comercială STRACO, firmă care conform contractului ar trebui să realizeze tronsonul de autostradă de la km 24,1 până la km 43,9.

După ce o perioadă s-a putut observa un ritm susţinut în efectuarea lucrărilor, iată că de aproximativ 2 luni acesta a încetinit. Un prim semnal de alarmă l-a constituit construcţia podului de traversare a autostrăzii, situat la intrarea în municipiul Sebeş din direcţia Alba Iulia, a cărui execuţie era anunţată să înceapă la 1 septembrie.

În cadrul conferinţei de presă a PDL Alba, deputatul Clement Negruţ a confirmat că există probleme la tronsonul de autostradă Sebeş-Orăştie, materializate în întârzieri la execuţie, fapt ce îi stârneşte îngrijorarea: „Da. Am mai spus-o şi săptămâna trecută. Îmi manifest îngrijorarea faţă de o anumită întârziere în realizarea lucrărilor, nu vă ascund faptul că ieri m-au vizitat, la cabinet, reprezentanţii a două firme subcontractoare, spunându-mi că nu şi-au primit banii de câteva luni. Eu nu vreau să transform acest subiect într-un subiect politic, de aceea chiar vă rog să-mi daţi un răgaz pentru a mă informa corect despre situaţie de la Ministerul Transporturilor, de la CNADR, pentru a vedea care este situaţia. Eu v-am prezentat şi săptămâna trecută îngrijorarea faţă de această întârziere a lucrărilor şi a plăţilor către firmele care lucrează, cele subcontractoare în mod special. Din punct de vedere al lucrărilor, într-adevăr pot să spun, şi din punct de vedere tehnic, sunt din ce în ce mai sigur că termenul de 14 aprilie 2013 este departe de a fi respectat, dar mizez în continuare pe profesionalismul constructorului. Totodată, trag un semnal de alarmă la adresa Guvernului actual de a nu îngropa ceea ce înseamnă dezvoltare în România şi mă refer aici la investiţii. Aştept răspunsul la adresele trimise ministrului Transporturilor pe care l-am întrebat dacă există finanţare pentru acest tronson de autostradă.”

Deputatul a precizat că: “Sper ca ministrul Silaghi să înţeleagă importanţa acestui tronson de autostradă şi mai ales a părţii ocolitoare a Sebeşului.”. În cursul lunii septembrie, Clement Negruţ a transmis o adresă în acest sens Ministerului Transportului la care nu a primit răspuns nici până în prezent:”Conform legii au la dispoziţie 30 de zile pentru a răspunde. Peste 10 zile acest termen se împlineşte.”.

Contactat telefonic, Mircea Meluţ, directorul de proiect în cadrul societăţii STRACO, ne-a declarat că tronsonul ocolitor al Sebeşului face parte integrantă din autostradă, fiind supus aceloraşi prevederi contractuale, şi prin urmare întârzierile la lucrări vizează inclusiv această parte. Directorul a menţionat că nu ne poate spune care este cauza întârzierilor, fiind motive independente de voinţa constructorului, care, la fel ca şi cetăţenii municipiului Sebeş, şi-ar fi dorit ca lucrurile să se poziţioneze într-o altă manieră. Din conversaţia avută, Mircea Meluţ a lăsat să se înţelegă că societatea STRACO nu va putea respecta termenul de finalizare prevăzut în contract, respectiv aprilie 2013. Vezi aici care este stadiul lucrărilor.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=132655avatar Publicat de pe 5 Oct 2012. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei