|

„Seară Eminescu” la Sebeș: Colaj de poezii și mini-recital folk, la 165 de ani de la naşterea poetului

sebes eminescuLa Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, joi, au fost organizate o serie de evenimente cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu.

Seara a debutat cu o prezentare inedită a vieții și activității poetului prezentată de Ioan Kamla.

Elevii de la Colegiul „L. Blaga” au încântat publicul cu un colaj de poezii și cugetări melancolice din creația eminesciană.

Membrii Cenaclului Literar „L. Blaga” au recitat poezii din creațiile proprii, dedicate marelui Eminescu.

Alături de ei, prof. Corina Corpodean a susținut un mini-recital de muzică folk, cuvântul de încheiere revenind președintelui Despărțământului „Vasile Moga” Sebeș, Mihai Octavian Groza.

Seara s-a încheiat cu depunerea de coroane la bustul poetului din Parcul Libertății.

Evenimentul „Seară Eminescu…” a fost organizat de Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura poporului Român ASTRA, Despărțământul „Vasile Moga” Sebeș, Cenaclul Literar „Lucian Blaga” și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, în colaborare cu Colegiul Național „Lucian Blaga”.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=138797avatar Publicat de pe 16 Ian 2015. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei