|

„Săptămâna meseriilor” la Colegiile cu profil tehnologic din judeţul Alba

În perioada 5-9 martie 2012, în şcolile care vor avea învăţământ profesional se desfăşoară  „Săptămâna meseriilor”. În aceeste zile, elevii care doresc să urmeze cursurile unei şcoli profesionale vor fi informaţi despre pregătirea şi calificările pe care le vor primi la specializările dorite. În judeţul Alba sunt 12 clase cu profil profesional, tehnic, mecanic, industrial, la Colegiile tehnologice din Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir şi Cîmpeni. Toate aceste şcoli au încheiat contracte de colaborare cu agenţi economici, pentru stagiile practice ale elevilor.

„Săptămâna meseriilor” se desfăşoară în perioada 5-9 martie, în unităţile care îşi propun clase de învăţământ profesional. În judeţul Alba există 12 clase profesionale, în care se vor desfăşura activităţi de informare a elevilor cu privire la domeniile alese de aceştia. În Alba Iulia, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” există o clasă cu profil pe domeniul construcţiilor,  iar la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa”, o clasă specializată pe domeniul mecanic. La Colegiul Tehnic Aiud există o clasă cu profil mecanic, la Blaj, la Grupul Şcolar „Ştefan Manciulea” , există o clasă profilată pe industrie uşoară, iar la Grupul Şcolar „Timotei Cipariu” sunt două clase profesionale, una mecanică şi una specializată în industria lemnului. La Grupul Şcolar Industrial Sebeş sunt trei clase profesionale, una mecanică, una specializată în industria textilă şi pielărie şi una în prelucrarea lemnului. La Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir există o clasă cu profil mecanic, iar la Cîmpeni, ls Grupul Şcolar Forestier este o clasă de prelucrarea lemnului.

Toate aceste şcoli au încheiat contracte de colaborare cu agenţi economici, pe domenii de calificare pentru fiecare clasă profesională, pentru ca elevii să îşi poată face stagiile practice.

În „Săptămâna meseriilor”, elevii de clasa a IX-a vor fi informaţi de diriginţi despre facilităţile oferite de şcolile profesionale pentru care au optat şi vor avea întâlniri cu agenţi economici, care le vor descrie activitatea lor şi condiţiile în care elevii îşi vor face stagiile de practică. În cei doi ani de şcoală profesională, elevii vor avea în program, în primul an, 16 ore de practică pe săptămână, iar în cel de-al doilea an, 21 de ore de practică pe săptămână, la agenţi economici. Orarul acestor clase este flexibil, cursurile şi stagiile practice pot fi organizate compact.

Inspectorul şcolar pe discipline tehnice, prof. Alexandra Popa, a explicat modul în care se va desfăşura „Săptămâna meseriilor” în şcolile cu clase de învăţământ profesional: „La orele de dirigenţie, elevii vor fi informaţi, în această săptămână, despre calificările pe care pot primi de la şcoala profesională pentru care au optat. Pe sfârşitul săptămânii, la şcoli vor avea loc întâlniri cu agenţii economici parteneri. Cele mai multe şcoli şi-au programat aceste întâlniri pentru vineri”.

Elevii vor absolvi clasele de învăţământ profesional cu un certificat de calificare nivel III din cadrul european al calificărilor, iar mulţi dintre ei vor putea primi burse de minim 200 lei pe perioada cursurilor.

Citiţi mai multe despre  aceste program pe pagina de internet a MECTS, www.alegetidrumul.edu.ro.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=79422avatar Publicat de pe 5 Mar 2012. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei