|

Reorganizarea spitalului din Sebeş: De ce au fost transferate paturi între secţiile unităţii medicale

spitalul municipal sebesÎn şedinţa CL de joi se supune la votul consilierilor structura organizatorică a spitalului din Sebeş, în urma reorganizării secţiilor. Spitalul funcţionează cu 231 de paturi de spitalizare continuă, 15 paturi pentru intervenţii de zi şi opt paturi pentru însoţitori. Modificările sunt operate în contextul strategiei Ministerului Sănătăţii de eficientizare a unităţilor medicale.

În documentaţia prezentată consilierilor locali şi semnată de conducerea spitalului se arată că în 2013 s-a avut în vedere reorganizarea structurii de paturi pentru că trebuiau reduse cheltuielile indirecte/pat, având în vedere că CAS Alba “oferea bani doar pentru salarii”. După analiza secţiilor şi compartimentelor ineficiente, s-a concluzionat că unele cu profil chirurgical nu aveau profit, cu excepţia compartimentului ORL, care avea patru paturi. Potrivit MS, trebuie să existe cinci paturi pentru a-şi desfăşura activitatea cu normă întreagă medicul în compartiment şi ambulatoriu integrat, prin urmare s-a propus transferarea unui pat de la Nou-născuţi.

Compartimentul Ortopedie şi traumatologie avea 10 paturi, însă numărul de internări era foarte mic, astfel că a fost redus cu cinci paturi, iar pe secţia de chirurgie au rămas libere cinci paturi.

Pentru cele cinci paturi utilizate din totalul de 10 de la Oftalmologie se plătea chirie 750 euro/lună (sediul închiriat pe strada Şurianu nr. 6) şi utilităţi de 1000 lei pe lună, atât iarna, cât şi vara. Cele cinci paturi de la Oftalmologie au fost introduse în locul celor cinci paturi libere de la Ortopedie şi traumatologie.

Cele 10 paturi rămase au fost distribuite: cinci la secţia Medicină Internă, cinci la compartiment Neurologie, devenind secţie.

La Secţia de Chirurgie a fost mărit numărul de paturi la 30: cinci Ortopedie şi traumatologie, cinci ORL, cinci Oftalmologie, 15 Chirurgie. S-au redus astfel cheltuielile nejustificate de chirie 9000 euro pe an şi 12.000 lei pe an la compartimentul Oftalmologie.

Pentru Reabilitare medicală a fost crescut contractul BMF la 30 de cazuri/15 paturi/lună şi majorat contractul în ambulatoriu. De asemenea, cheltuielile de personal au fost reduse prin pensionarea a patru asistente medicale şi plecarea din ţară a alteia.

La Neurologie, cabinetul medical a fost transformat în salon cu trei paturi, iar cabinetul EEG în salon cu un pat. În salonul 3 a mai fost introdus un pat. Prin urmare, sunt 25 de paturi.

Modificările au fost avizate de comitetul director şi consiliul de administraţie al spitalului, respectiv DSP şi MS.

Spitalul Municipal Sebeş – 231 de paturi pentru spitalizare continuă

Medicină Internă: 55 paturi (anterior 50 paturi)

– Cardiologie: 20 paturi

Chirurgie Generală: 30 paturi (anterior 25 paturi)

– Ortopedie şi Traumatologie: 5 paturi (anterior 10)

– Oftalmologie: 5 paturi (anterior 10)

– ORL: 5 paturi (anterior 4)

ATI: 5 paturi

Obstetrică-Ginecologie: 35 paturi

Boli Infecţioase: 5 paturi

Pediatrie: 26 paturi (anterior 27)

– compartiment Neonatologie: 9 paturi (anterior 10)

Neurologie: 25 paturi (anterior 20)

Reabilitare medicală: 15 paturi

Psihiatrie: 35 paturi

Spitalizare de zi: 15 paturi

Însoţitori: 8 paturi

Spitalul are farmacie, bloc operator, sterilizare, laborator analize medicale, laborator radiology şi imagistică medicală, cabinet boli infecţioase, cabinet planificare familială, compartiment de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale, dispensar TBC. Ambulatoriul integrat cuprinde cabinete în specialităţile: medicină internă, cardiologie, ortopedie şi traumatologie, dermato-venerice, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, pediatrie, psihiatrie, neurologie, ORL, oftalmologie, alergologie şi imunologie clinică, reabilitare medicală.

Structura este completată cu cabinet de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Potrivit unei adrese MS, în ceea ce priveşte creşterea numărului de paturi la Neurologie, medical rezident nu poate acorda servicii medicale decât la obţinerea specialităţii şi prezentarea la post. Se recomandă ca paturile să fie organizate unitar (nu cinci într-o altă clădire).

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137932avatar Publicat de pe 24 Feb 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei