|

Promisiuni electorale uitate: Lacul din centrul Sebeşului, un loc împietrit în timp. Descoperi vreo schimbare față de cum arăta acum 20 de ani?

Se spune că toate lucrurile se schimbă cu trecerea anilor, însă timpul parcă nu a trecut peste Parcul central din Sebeș care, în anul 2013, arată aproape identic ca acum mai bine de 20 de ani. Singura diferență este că, dacă în anul 1990 cetățenii obișnuiau să-şi petreacă zilele de duminică sub umbra copacilor sau la o plimbare cu barca pe lac, astăzi, băncile sunt prea murdare pentru a te putea așeza pe ele, bărcile au ieșit demult din peisaj.

Atracția Sebeșului și poate cel mai iubit parc din oraș a ajuns astăzi o „epavă” lăsată în voia sorții.

Timpul și lipsa de interes a autorităților locale a făcut ca locul în care îndrăgostiții se plimbau de mână și mamele își duceau copiii să se joace, să se transforme în baltă de pescuit și adăpost pentru ciori.

Toate schimbările pe care le-a suferit parcul de-a lungul timpului au fost în rău. Stâlpii de la intrare au fost desenați de „artiștii” orașului cu graffiti, iar gardul este nevopsit și murdar.

Nici fântâna arteziană din mijlocul parcului nu mai funcționează de ceva ani și probabil starea deplorabilă în care se află nu îi va permite să mai funcționeze. Plăcile de gresie s-au desprins de pe ea și stau grămadă în locul în care ar fi trebuit să fie apă.

Gardul viu ce împrejmuiește o parte din parc este uscat sau, în anumite locuri, inexistent.

Despre băncile pe care ar trebui să se relaxeze localncicii, nu avem cuvinte de laudă. Acestea sunt foarte murdare și este aproape imposibil să te așezi pe ele. Și cine și-ar dori să stea să se relaxeze într-un parc care îți amintește de poeziile lui Bacovia? Pe lângă ciorile care fac zgomot, priveliștea cu tarabele care vând coroane mortuare și jerbe este una cât se poate de sinistră.

Cea mai atractivă parte, lacul, pe care în urmă cu 20 de ani se plimbau oamenii cu barca, a devenit loc de pescuit, iar de bărci nici nu se pune problema. Ele nu mai există demult, iar singurele lucruri care mai plutesc pe apă sunt gunoaiele aruncate de trecători.

Promisiuni date uitării: Lacul din Sebeș, laitmotivul campaniilor electorale

Cu toate că în campania electorală parcul a fost folosit ca promisiune de investiții, după alegeri totul a fost dat uitării și în continuare locația arată ca acum 20 de ani, doar că mai puțin îngrijită.

„Avem în calcul varianta să betonăm fundul lacului și atunci normal că nu mai avem nevoie de 80 de cm de apă și poate fi folosit și pentru role și pentru mai multe destinații. Noi asta avem în calcul și ni se pare cea mai bună variantă. Când nu este apă în lac, să îl folosim pentru role și, când nu, să-i dăm drumul la apă și să punem bărci. Prea multe piste pentru role în centrul orașului deocamdată nu putem face și atunci să găsim o modalitate pentru ca părinții și copiii să aibă unde să se joace”, declara primarul Dăncilă în luna septembrie a anului trecut.

Acesta nu a fost singurul care promitea reamenajarea parcului. Dorin Nistor, care a candidat pentru postul de primar, a prezenta un proiect făcut de specialişti şi care să permită reamenajarea spaţiului ca locaţie de agrement pentru locuitori.

„Problema lacului din Sebeș nu este doar aceea a apei, ci, din păcate, a întregii zone care îl împrejmuiește. Este nevoie de un gard și, nu în ultimul rând, de amenajarea întregului parc. În ultimii ani, singurele investiții care s-au făcut acolo au fost turnarea de asfalt pe alei și vopsirea băncilor, dar nu este nici pe departe îndeajuns. Demararea lucrărilor în această zonă ar trebui realizată imediat, iar toate aceste propuneri să fie concretizate într-un proiect de hotărâre supus aprobării în CL Sebeș, cât mai repede”, declara Nistor în 2012.

Până în acest moment, promisiunile au rămas doar promisiuni, iar pe masa consilierilor locali nu a existat nici un proiect de hotărâre privind amenajarea lacului și a parcului și probabil nici nu va exista curând, altfel ce vor mai promite politicienii la următoarele alegeri locale?

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135897avatar Publicat de pe 10 Aug 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Promisiuni electorale uitate: Lacul din centrul Sebeşului, un loc împietrit în timp. Descoperi vreo schimbare față de cum arăta acum 20 de ani?”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei