|

Proiect pentru drum construit cu tehnologie americană, în zona Petreşti. Studiu de fezabilitate de 66.000 de lei, în atenţia CL Sebeş

O firmă din Piteşti a propus Primăriei Sebeş aprobarea unui studiu de fezabilitate în valoare de 66.000 de lei plus TVA şi garantează că asigură consultanţă în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru construirea unui drum în zona Petreşti, folosind tehnologie americană, prezentată ca fiind ecologică şi mai ieftină faţă de cele clasice. Această variantă de drum ar fi utilă investitorilor din zona Sebeş, mai ales că la Petreşti urmează să fie deschis cel mai mare centru logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei, dar ar putea prelua şi o parte din traficul rutier de pe Valea Sebeşului.

Consilierii locali din Sebeş au dat avizul de principiu, în şedinţa de miercuri, pentru întocmirea unui proiect privind studiul de fezabilitate pentru construirea acestui drum, pe o distanţă de aproximativ 18-19 kilometri. În prezent, în zona vizată există un drum neasfaltat, iar costul estimativ pentru modernizarea acestuia este de 350.000 de euro pe kilometru, cu tehnologia prezentată în CL. Şoseaua va avea 6 metri lăţime şi lucrările ar urma să fie finalizate în maximum 6 luni.

Firma „Urban Management” cu sediul în Piteşti execută studii de fezabilitate pentru construcţia, modernizarea şi reabilitarea sistemelor rutiere prin stabilizarea fundaţiei şi stratului suport cu enzime, peste care se aplică strat de beton asfaltic.

Societatea susţine că soluţia tehnică este ecologică, durabilă, are o execuţie mai rapidă şi un preţ de cost mult mai scăzut decât cea clasică.

În adresa înaintată Primăriei, firma arată că, după întocmirea studiului de fezabilitate, poate asigura consultanţă în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru realizarea drumului.

„Reprezentanţii firmei au adus asigurări că, dacă în termen de 9 luni de la adoptarea proiectului, nu se va aproba finanţarea, vor returna banii pentru studiul de fezabilitate. Construcţia acestui drum va permite decongestionarea traficului în zona Valea Sebeşului – Petreşti -Sebeş”, a precizat consilierul local Cristian Radu.

Materialele folosite de societate sunt pământuri pentru straturi stabilizate cu „Perma zyme 11x” – un produs fabricat de o firmă din Nevada SUA, certificată ISO, sub formă de lichid de culoare maronie, utilizat concentrat în amestec cu apă. Se obţine o soluţie ce acţionează asupra pământurilor printr-un proces catalitic de fixare, producând o puternică acţiune de cimentare.

În documentaţia de prezentare se arată că produsul nu este toxic şi nu corodează metalele, fiind livrat în recipienţi închişi ermetic.

Nu se folosesc pământuri organice, maluri, nămoluri, pământuri turboase şi vegetale, pământuri cu consistenţă redusă, încheţate sau cu conţinut de materii organice în putrefacţie – crengi, frunziş, gunoi de grajd, cărbune, paie.

La construcţia drumului cu această tehnologie, se face împrăştierea amestecului de enzimă cu apă pe suprafaţă, după care urmează o acţiune de compactare. Este interzisă circulaţia, în primele trei zile de la terminare a carosabilului, a animalelor copitate, căruţe, cărucioare cu roţi cu şină. Autoturismele şi autovehiculele pot circula imediat, dar sunt interzise manevrele bruşte de accelerare sau frânare.

Enzima „Perma Zyme” se foloseşte în construcţia drumurilor de peste 30 de ani (iniţial de armata americană), în special pentru căile de acces amenajate în zone vini-viticole, metoda oferind o capacitate portantă pentru o încărcare pe osie de 9 tone până la 14 tone.

În Alba, tehnologia a mai fost utilizată pentru un drum comunal din zona Valea Lungă.

Foto: arhivă

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=136001avatar Publicat de pe 14 Aug 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Proiect pentru drum construit cu tehnologie americană, în zona Petreşti. Studiu de fezabilitate de 66.000 de lei, în atenţia CL Sebeş”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei