|

Profesori cugireni la Conferinţa Naţională „Centrele de documentare şi informare în dinamica societăţii cunoaşterii” de la Sibiu

La Sibiu a avut loc în perioada 21-22 mai 2012 Conferinţa Naţională cu tema „Centrele de documentare şi informare în dinamica societăţii cunoaşterii”. La eveniment au participat şi opt profesori din Alba, respectiv două cadre didactice din Cugir, care se specializează în vederea deschiderii a două centre de documentare şi informare (CDI) în oraş.

La conferinţa naţională au participat un număr de 40 de persoane din mai multe ramuri ştiinţifice: profesori-documentarişti, formatori naţionali, bibliotecari şcolari, responsabili CDI şi profesori din unităţile de învăţământ în care funcţionează un laborator CDI, directori de unităţi de învăţământ preuniversitar, inspectori şcolari.

Scopul conferinţei a fost acela ca participanţii să valorifice cât mai multe cunoştinţe, dar şi experienţă în domeniul CDI. Specialişti din România şi Franţa au susţinut prezentări pe durata a 15 minute, ateliere de lucru pe diferite secţiuni ale domeniului „Direcţii de dezvoltare a centrelor de documentare şi informare”, a fost prezentat şi un bilanţ al activităţiilor CDI din România, schimburi de experienţă între participanţi.

Invitatul special al conferinţei a fost Françoise Chapron, conferenţiar în cadrul Universităţii Rouen (Franţa), preşedinta de onoare a FADBEN – Fédération des enseignants documentalistes de L`éducation nationale.

Din judeţul Alba au participat 8 cadre didactice, printre care formatorii naţionali Rodica Andronescu, Geprgeta Bădău, Antonina Panait şi profesorii documentarişti Marius Cosmin Pintea (Teiuş), Marinela Sas (Cricău) şi Andreea Bărăgan (Sebeş). Oraşul Cugir a fost reprezentat de directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir, Gabriela Lupu şi de profesoara de engleză la Colegiul Naţional „David Prodan”Cugir – Cristina Petrescu, formator naţional în domeniul CDI.

Cele două cadre didactice au participat la această conferinţă pentru a deprinde noi cunoştinţe şi experienţă în vederea deschiderii celor două centre de la cele două unităţi de învăţământ din Cugir. Centrul de Documentare şi Informare de la Şcoala nr. 2 ar urma să fie inaugurat în luna iunie, finanţarea acestuia fiind suportată din resursele proprii, iar la Colegiul Naţional „David Prodan”, centrul a fost deja inaugurat.

Reamintim că judeţul Alba a fost una dintre zonele-pilot pentru implementarea Centrelor de Documentare şi Informare, după modelul francez. CDI este un centru de resurse pluridisciplinare ce pune la dispoziţia elevilor, cadrelor didactice şi a comunităţii informaţii pe suporturi diferite (fond de carte, reviste, casete audio şi video, CD Rom-uri, calculatoare conectate la Internet, echipamente de multiplicare, consumabile), desfăşoară activităţi pedagogice (iniţiere în cercetarea documentară) şi pune în practică proiecte de animaţie culturală.

Sorin GIURCA

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=93464avatar Publicat de pe 28 Mai 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei