|

Prefectul de Alba își propune să scape Sebeșul de poluare. Va supune aprobării Consiliului Local un proiect de mediu

Proaspăt numit prefect de Alba, sebeșeanul Gheorghe Feneșer nu uită de problemele cu care se confruntă concetățenii săi, iar primul său proiect la început de mandat este curățarea Sebeșului de poluare. În acest sens, prefectul reiterează o idee mai veche și își propune să elaboreze un proiect de mediu care să reflecte exact unde se poziționează municipiul din punct de vedere al protecției mediului și sănătății populației.

Proiectul care reprezintă un deziderat mai vechi al lui Feneșer va fi reintrodus pe ordinea de zi a Consiliului Local, în speranța că va fi în în final aprobat.

„Vreau un proiect de mediu care să ne spună exact din punct de vedere al sănătății populației și al protecției mediului unde ne aflăm noi, sebeșenii. Nu am putut să trec acest proiect prin Consiliul Local până acum și nu știu de ce. Nu s-a dorit, iar noi nu am avut majoritatea. Sper ca în perioada următoare acest proiect să îl vedem pe ordinea de zi și să treacă. Este un proiect care cred că este important pentru toți cei din Sebeș”, a declarat prefectul.

Membru al comitetului de inițiativă împotriva poluării Sebeșului. Feneşer nu a renunțat la lupta pentru eradicarea poluării, dar consideră că, în ultimii doi ani, calitatea aerului în municipiu a crescut considerabil ca urmare a instalării filtrelor la „Kronospan”.

„La un moment dat am fost întrebat dacă am abandonat lupta cu Kronospan-ul. Deloc, dar eu consider că marea problemă care a fost în Sebeș a fost poluarea cauzată de pulberea aceea foarte fină care, odată ajunsă în aer, o găsim în foarte scurt timp în plămâni. Acum nu mai e așa. Atunci aveam o emisie de aproximativ 2 tone pe zi de pulbere, iar, în urma acțiunii pe care noi, cei din comitetul de inițiativă am avut-o, au fost instalate filtre a căror valoare a fost de 12 milioane de euro, iar în momentul de față emisiile au scăzut la maxim 150 de grame pe zi. Filtrele au fost instalate la sfârșitul anului 2010”, a mai spus prefectul.

Gheorghe Feneșer intenționează să implice în elaborarea acestui proiect de mediu toti factorii responsabili de la nivel local si central: „Ca să fie un proiect serios, trebuie să implicăm toți factorii responsabili, începând cu Garda de Mediu, Protecția Mediului, DSP, Consiliul Local Sebeș și inclusiv Ministerul Mediului. Trebuie să găsim în Europa 4-5 mari societăți care fac studii pe tema poluării, pentru că nu am încredere în societățile de apartament. Acest proiect de care vă spun costă undeva la 50.000 de euro și am luat legătura inclusiv cu Kronospan-ul, cu Holzindustrie, cu Savini Due, cu Pehart-ul, cu Ciserom și cu alte societăți care prin activitățile lor poluează. Le-am cerut dacă sunt de acord să vină în acest proiect, să fie parte, să ne așezăm cu toții la masă. Ei să vină cu o donație într-un cont anume care dă posibilitatea administrației din Sebeș să primească acești bani care să fie folosiți în scopul acelei licitații publice care va avea loc”.


URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134329



avatar Publicat de pe 22 Ian 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “Prefectul de Alba își propune să scape Sebeșul de poluare. Va supune aprobării Consiliului Local un proiect de mediu”

 1. Domnul Feneser ar trebui sa se lupte cu saracia oamenilor nu cu societatile comerciale. Domnul mai sus mentionat este prefect de Sebes?

 2. Atata timp cat 5 consilieri locali ai municipiului Sebes sunt salariatii poluatorului Kronospan, nu poate Consiliul local municipal Sebes sa faca nimic.
  DAR TREBUIE SA COMANDE SI SA PLATEASCA PRIMARIA SEBES:
  1. STUDIUL DE IMPACT ASUPRA SANATATII OAMENILOR;
  2. STUDIUL DE IMPACT ASUPRA MEDIULUI DATORITA POLUARII DE LA KRONOSPAN SI HOLZINDUSTRIE.

 3. Draga domnule prefect in orasul nostru se ard cabluri si alte materiale pentru recuperarea de metale iar in sobe se pun toate gunoaiele de pute ca ala urat, azi apa la conducta a venit groasa de murdara si dumneata vorbesti de cai verzi, ai pus taxa la terenul de tenis salile de sport stau cu lacat iar tinerii stau in localurile clientelei politice , votantii de serviciu ne agreseaza la tot pasul iar dumneata vorbesti de cai verzi . Lasane.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei