|

Prefectul Dan Simedru cere suspendarea din funcție a directorului DSV Alba. Bereș se află în concediu neaprobat

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Alba, Dan Simedru va cere suspendarea directorului DSV Alba din funcția pe care o deține. Vasile Bereș este trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 2 iulie.

Dan Simedru a explicat pentru Alba24 că Vasile Bereș i-a trimis o adresă prin care i-a comunicat că, începând de luni, 18 iunie și pentru următoarele 15 zile se va afla în concediu. Prefectul susține că solicitarea directorului DSV nu a fost aprobată de Agenția Națională Sanitar-Veterinară, astfel că acesta se află în concediu ilegal. Acesta a mai explicat că, marți Bereș va fi înștiințat că, dacă nu se va întoarce la serviciu, va fi pasibil să fie destituit din funcție.

Referitor de dosarul penal în care Bereș are calitatea de învinuit, Simedru a explicat că a purtat deja discuții cu secretarul general al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, pentru a cere suspendarea acestuia din funcție până la data pronunțării unei soluții definitive a instanței de judecată, iar marți, decizia luată în acest sens va fi comunicată.

Dosarul directorului DSV Alba se află pe rolul Tribunalului Alba. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat prin activitățile infracționale întreprinse de Vasile Bereș se ridică la suma de 3.929 de lei. Anchetatorii susțin că acesta ar fi anulat mai multe procese verbale de contravenție, iar alte documente le-ar fi păstrat asupra sa până la prescrierea perioadei de plată a sancțiunii.

Mai mult, directorul DSV Alba ar fi pretins și primit de la şeful unui supermarket din Sebeș produse alimentare în schimbul neefectuării unor controale la respectivul supermarket. Directorul magazinului l-a denunțat la DNA.

Activitatea directorului DSV Alba a intrat în vizorul procurorilor după ce administratorul societăţii „Imperial Prod Impex” SRL Alba, Romulus Cristea, ar fi susținut că a fost amendat cu 200o de lei și i s-a suspendat activitatea firmei, din cauză că a refuzat să permită parcarea mașinilor angajaților DSV pe terenul proprietate personală de lângă sediul instituției. Mai mult, ulterior, Vasile Bereș ar fi făcut demersuri pentru ca  amenda să nu fie dată în debit la DGFP Alba.

În același dosar a mai fost cercetată și consilierul juridic Elena Bica Drașovean, dar procurorii au dispus scoaterea acesteia de sub urmărire penală. Angajata DSV a fost sancționată cu amendă administrativă în valoare de de 1.000 lei.

Bereș neagă toate acuzațiile aduse. În urma anchetei, procurorii au dispus disjungerea altor 2 cauze în care Vasile Bereș este judecat tot pentru abuz în serviciu. Unul din dosare are ca obiect aplicarea abuzivă a unui ordin al ANSVSA cu privire la obținerea unor autorizații pentru societățile comerciale care procesează carne.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=96739



avatar Publicat de pe 18 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei