|

Prag de alertă pentru temperaturi scăzute depăşit la Alba, Sebeş şi Blaj. O şcoală şi o grădiniţă, închise din cauza frigului

Vremea a continuat să fie tot mai rece, cu temperaturi în scădere faţă de ultimele zile. Indicele de răcire a depăşit pragul de alertă la Alba Iulia, Blaj şi Sebeş. S-a înregistrat o temperatură minimă de – 20,1 grade Celsius la Blaj. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a monitorizat în continuare gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ger şi vânt, valabilă până duminică, ora 10.00.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (70 cm) şi Scărişoara (49 cm). În perioada următoare vremea va fi geroasă, cu cerul variabil şi intensificări locale ale vântului.

În zona Cîmpeni, sunt 3 localităţi care cumulează aproximativ 88 de gospodării, sunt izolate din cauza cantităţii mari de zăpadă căzută pe drumurile de legătură. S-au stabilit forţele şi mijloacele necesare pentru a interveni la deszăpezirea acestor drumuri.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor din cauza gerului şi viscolului pentru 2 unităţi de învăţământ cu 22 copii: Şcoala cu cls. I-IV Băleşti (comuna Bistra), Grădiniţa cu program normal Băleşti.

În total, în perioada 28.01. – 09.02.2012 patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat la nivelul judeţului Alba 87 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru mentenanţa arterelor de circulaţie. Se circulă în continuare în condiţii de iarnă.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=73116avatar Publicat de pe 9 Feb 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei