|

Polițiștii iau măsuri pentru diminuarea risculului rutier și fluidizarea circulției. Se va acorda o atenție deosebită drumurilor din Sebeș

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri de intensificare a acţiunilor preventive, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Alba.

Având în vedere valorile de trafic înregistrate în ultima perioadă de timp pe cele două drumuri naţionale (DN 1 şi DN 7), datorate, în special faptului că cetăţenii români care lucrează în străinătate se îndreaptă spre localităţile de domiciliu dar şi faptului că este o perioadă a concediilor iar mulţi dintre românii din ţară se deplasează spre zonele turistice, în special spre litoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri suplimentare în vederea prevenirii accidentelor precum şi pentru fluidizarea traficului rutier.

O atenţie deosebită este acordată traficului rutier din municipiul Sebeş, unde în această perioadă, valorile de trafic pot ajunge la peste 40.000 de autovehicule, pe ambele sensuri, în 24 de ore, şi unde vor acţiona zilnic, în medie, 10 poliţişti pe schimb (din structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică), atât pentru fluidizarea traficului cât şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Astfel, în perioada următoare, poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv : nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depășirilor, a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului.

Totodată, în colaborare cu specialişti RAR şi ISCTR sa va urmări respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă precum şi legalitatea transportului rutier de mărfuri şi persoane.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vine în întimpinarea participanţilor la traficul rutier, cu câteva recomandări cu caracter preventiv.

„În caz de trafic aglomerat:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.”

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=135714avatar Publicat de pe 2 Aug 2013. Publicat in ACTUALITATE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei