|

Platformă de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase, amenajată în curtea spitalului din Sebeş

spitalul municipal sebesÎn curtea spitalului din Sebeş va fi amenajată o platformă de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase. Consiliul Local al municipiului Sebeș va vota, joi, un proiect de hotărâre prin care Municipiul Sebeș, prin intermediul spitalului, va participa la proiectul „Neutralizarea deșeurilor medicale periculoase, rezultate din activitatea spitalicească”, derulat prin POSMEDIU de către Ministerul Sănătății – Unitatea de Implementare și Coordonare Programe. Va fi donat un teren de 60 mp, pentru extinderea clădirii secţiei de pediatrie-contagioase şi amplasarea echipamentului necesar.

Astfel, o parte din terenul de 24.500 mp, mai precis 60 mp, situat în Sebeș, str. Șurianu, nr. 41, în incinta Spitalului Municipal Sebeș, teren înscris în CF 73358, nr. Top 1828/3/2, din domeniul public al Municipiului Sebeș și aflat în administrarea Spitalului Municipal Sebeș din subordinea Consiliului Local Sebeș, va fi pus la dispoziția proiectului, pentru platforma-construcție și dotarea cu echipament de neutralizare a deșeurilor medicale. Terenul propus, se află în proprietatea publică a Municipiulul Sebeș, fiind bun public, iar pentru acesta nu au fost depuse cereri de retrocedare și nu face pobiectul niciunui litigiu cu privire la stabilirea sau delimitarea proprietății, potrivit documentaţiei de proiect.

Echipamentul medical necesar neutralizării deșeurilor medicale va fi de asemenea furnizat spitalului în cadrul acestui proiect, lucru ce va reduce costurile anuale, dar costurile avizelor de mediu, precum și asigurarea utilităților vor trebui suportate de Spitalul beneficiar. Documentațiile necesare obținerii avizelor se vor întocmi de către consultantul în cadrul proiectului.

Potrivit echipei de proiect, dacă instalaţia este prevăzută cu sistem de filtre HEPA şi cărbune activ, nu este nevoie de coş de eliminare a noxelor, astfel că nu prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei. Astfel, este necesară o astfel de dotare a echipamentului.

Acesta va fi montat în spaţiul rezultat din extinderea clădirii secţiei pediatrie (contagioase), pe orizontală.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137725avatar Publicat de pe 29 Ian 2014. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei