|

„Ordine” la tarabele cu mărţişoare din centrul oraşului Sebeş. Se propune mutarea acestora din zona bisericii evanghelice

martisoareUn consilier local din Sebeş propune mutarea tarabelor la care se vând mărţişoare, din zona bisericii evanghelice, aflată în centrul oraşului Sebeş, pe motiv că locaţia nu este potrivită pentru asemenea activităţi.

În documentaţia prezentată în CL se arată că experienţa anilor anteriori a demonstrat că, sub pretextul vânzării de mărţişoare, au apărut tot felul de corturi şi improvizaţii, iar la vânzare au apărut şi alte produse, unele kitsch sau flori.

Potrivit regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor de comerţ stradal, vânzarea de mărţişoare şi alte produse specifice sărbătorilor se face după depunerea unei cereri la SPAP şi achitarea anticipat a unei taxe.

“Sebeşul este bogat în istorie şi tradiţii, readucerea acestora în atenţia cetăţenilor care populează nu doar oraşul, ci şi împrejurimile, fără a neglija şi atragerea turiştilor străini, trebuie să devină una dintre principalele preocupări ale autorităţilor locale.

Amplasată în centrul oraşului, Biserica Evanghelică este cel mai impozant monument din Sebeş. Importanţa istorică a acesteia nu ar trebui umbrită de amplasarea de tarabe, fie ele şi ocazionate de luna martie, luna mărţişoarelor. Mărfurile chixioase, comercializate pe aleea pietonală de lângă Biserica Evanghelică, nu au nimic în comun cu tradiţiile adevărate”, susţine consilierul local Ioan George Lupşe.

În HCL 23/2010 se specifică faptul că vânzarea mărţişoarelor şi a florilor cu ocazia zilei de 1 Martie sau 8 Martie se face în locurile special amenajate din Piaţa Agroalimentară Dacia şi Piaţa Mixtă Mihail Kogălniceanu. De asemenea, la articolul 5 se arată că în lunile februarie şi martie ale fiecărui an, SPAP Dacia Sebeş adminstrează domeniul public în zona aleea din faţa Parcului Primăriei, paralelă cu bulevardul, de la sediul CEC la biserica evanghelică şi trotuarul de la biserica evanghelică până la Şcoala Nr. 2 Sebeş pentru organizarea unor activităţi de comercializare a produselor specifice sărbătorilor primăverii. Articolul 6 prevede că SPAP primeşte în folosinţă terenul respectiv în cele două luni amintite.

Propunerea este de modificare a hotărârii prin eliminarea celor două articole.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137944avatar Publicat de pe 24 Feb 2014. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei