|

O nouă tentativă de autorizare pentru fabrica de formaldehidă de pe platforma Kronospan: Studiul va fi analizat săptămâna viitoare

Studiul de evaluare pentru obținerea avizului de mediu pentru construirea unei fabrici de formaldehidă a companiei „Kronochem”, la Sebeș va fi supus unei analize, săptămâna viitoare. Aceasta este o nouă încercare a companiei de a obține avizul de mediu, respins de mai multe ori în ultimii ani, motiv pentru care fabrica nu a avut aprobarea de a-și porni activitatea. Noua fabrică este prevăzută să producă anual nu mai puțin de 60.000 de tone de formaldehidă.

“Kronospan” Sebeş, prin divizia chimică “Kronochem” continuă demersurile în vederea construirii unei noi fabrici de formaldehidă pe platforma industrială din cartierul Mihail Kogălniceanu al municipiului Sebeş. În acest sens, conducerea companiei a formulat un studiu de evaluare adecvată pentru ROSCI Podișul Secașelor, Sebeș, Alba.

Studiul de evaluare adecvată are ca obiect „descrierea condițiilor inițiale din perimetrul potențial afectat de către investiția propusă, precum și a zonelor din imediata vecinătate”. Acesta urmărește „descrierea impactului potenţial pe care îl va avea investiţia asupra biodiversităţii, cu accent asupra habitatelor şi speciilor care au stat la baza desemnării sitului Natura 2000 pe suprafaţa căruia se află proiectul. Un capitol special este dedicat recomandărilor şi măsurilor de reducere a impactului asupra biodiversităţii”, după cum se menționează în text.

Studiul a fost întocmit în vederea derulării procedurii de Evaluare Adecvată necesar realizării proiectului de investiții !Construire instalație de producere a formaldehidei, capacitate de 60.000 t/an în loc. Sebes, jud Alba”. Acesta a fost solicitat în cadrul procedurii de emitere a Acordului de mediu de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu , prin Adresa nr. 1720 /21.11.2011. Pct.3, studiul realizându-se în conformitate cu Ordinul MMP 19/2010. Datele utilizate au fost cele furnizate de către beneficiar, SC „Kronochem” Sebeş, SRL şi cele culese de pe teren de către specialişti.

Fabrica de formaldehidă „Kronochem” Sebeş reprezintă un proiect al investitorilor aproape devenit realitate în 2010. Din cauza faptului că fabrica a fost ridicată atunci în lipsa unui acord de mediu, construcţia a fost demolată. Materialul publicat de Alba24 în luna martie poate fi citit aici.

Citiți aici Studiul de evaluare adecvată pentru construirea instalației de producere a formaldehidei, redactat de către „Kronochem” Sebeș.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=104503avatar Publicat de pe 19 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

3 comentarii pentru “O nouă tentativă de autorizare pentru fabrica de formaldehidă de pe platforma Kronospan: Studiul va fi analizat săptămâna viitoare”

 1. „Fabrica mortii” va incepe sa produca in curand indiferent de ce se intampla. Coruptia a ajuns la cel mai inalt nivel, jocurile sunt facute, autorizatiile sunt deja date. In cazul unui accident cartierul Kogalniceanu va disparea de pe harta!

 2. Bravo primarului Dancila si vicelui Bogdan zis Boieru.
  Si-au mai umplut odata buzunarele.

  Asa ne trebuie noua sebesenilor asta am votat.

 3. Daca era de la PDL nu s-ar fi autorizat nu ???Ca pe cineva doare in cot de sanatatea noastra si a copiilor nostrii !!!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei