|

Mugurel Sârbu nu mai are prieteni în PDL Alba. Democrat-liberalii au vorbit cu cărţile deschise despre scandalul de la Sebeş

Conducerea PDL Alba a vorbit, vineri, în conferinţă de presă, despre scandalul de la Primăria Sebeş şi candidatura primarului Mugurel Sârbu ca independent ca următoarele alegeri. După ce Sârbu a lansat acuzaţii publice la adresa lui Mircea Hava, numindu-l un „şmecher politic”, a venit timpul să i se plătească cu aceeaşi monedă. Deşi, oficial, acesta este în continuare membru în partid, Sârbu pare să nu mai aibă nici un prieten în PDL, iar cei care ne dau de înţeles acest lucru sunt chiar preşedintele Mircea Hava, deputatul Clement Negruţ, Ion Dumitrel şi Alexandru Pereş.

Clement Negruţ: „Ce a uitat să spună Sârbu când a atacat foştii colegi de partid, că înainte cu o săptămână la el a fost liderul politic PNL Teodor Atanasiu, care probabil i-a dat un ultimatum”

Renunţând la diplomaţie, liderii PDL Alba au vorbit liber, vineri, despre subiectul Mugurel Sârbu şi calitatea sa de membru în partid. Deputatul Clement Negruţ a realizat chiar o radiografie a scandalului de la Sebeş şi a declarat că Mugurel nu a fost niciodată un PDL-ist, ci că destinele lui şi al partidului s-au întâlnit printr-o conjunctură favorabilă, la alegerile din 2008. „A fost o conjunctură în care destinul PDL a intersectat cu destinul acestui om politic, din păcate, în condiţiile în care acesta avea nevoie de PDL. Asta s-a chemat anul 2008, când a ajuns primar cu sprijinul celor de aici şi al organizaţiei de la Sebeş. Nu poţi să fi atât de ipocrit încât, timp de 3 ani, să nu participi la nici o acţiune politică a partidului, iar în acţiunile administrative să nu te identifici cu partidul. Asta a făcut Liviu Mugurel Sârbu. Am încercat toţi cei de aici să armonizăm această relaţie cu domnia sa în mai multe întâlniri, să încercăm să armonizăm relaţia sa cu ceilalţi oameni din Primărie, nu doar cu Adrian Bogdan, pentru că Sârbu a avut probleme cu mulţi angajaţi din Primărie. Ce a uitat să spună Sârbu când a atacat foştii colegi de partid, că, înainte cu o săptămână, la el a fost liderul politic PNL Teodor Atanasiu, care probabil i-a dat un ultimatum… Sârbu acum este precum o frunză pe apă purtată în derivă şi are nevoie de o ancoră, iar ancora este PNL. Pentru asta, el trebuie să-şi dovedească bărbăţia politică, jignind şi aruncând cu noroi în foştii colegi. Un comportament de cea mai joasă speţă a unui om politic şi asta îl va descalifica inclusiv în faţa cetăţenilor municipiului Sebeş”, a declarat Negruţ.

Mircea Hava: „Am crezut că în 4 ani de zile a crescut şi el, adică a trecut de la bălăcărelile astea de cartier în altă zonă, dar văd că a rămas acolo”

La rândul său, preşedintele PDL Alba, Mircea Hava a explicat că „am crezut că în 4 ani de zile a crescut şi el, adică a trecut de la bălăcărelile astea de cartier în altă zonă, dar văd că a rămas acolo. Cred că crede că aşa poate să crească mai mult politic, pentru că, administrativ, doar atât poate. Noi avem altceva de făcut acolo, avem mult de lucrat la Sebeş şi credem că vom câştiga acolo, pentru că la Sebeş noi am câştigat politic… nu noi nu am mers cu el ca şi candidat, ci el s-a supărat şi a plecat”.

Alexandru Pereş: „Buna colaborare dintre Mugurel şi mine a fost poate în trei, patru ocazii când a fost nevoie la Bucureşti de nişte intervenţii pentru a rezolva nişte probleme pentru Sebeş”

Senatorul Alexandru Pereş, cel despre care Mugurel Sârbu a avut doar cuvinte de laudă, în conferinţa de presă, a dorit să adauge şi el câteva cuvinte despre acest subiect: „Buna colaborare dintre Mugurel şi mine a fost poate în trei, patru ocazii, când a fost nevoie la Bucureşti de nişte intervenţii pentru a rezolva nişte probleme pentru Sebeş. Aşa cum a intervenit la mine Mugurel, probabil a intervenit şi la Dobra, deci chestia asta cu buna colaborare cam la atât se rezumă. Şi eu am fost implicat în această încercare de dezamorsare a conflictului de la Sebeş, am stat de vorbă cu el, dar acum o spun pe faţă, condiţiile impuse de el pentru a ne garanta că va candida, dacă e propus pentru PDL erau inacceptabile pentru BPJ”.

Pereş nu a dorit să intre în amănunte vizavi de cererile lui Sârbu, dar Clement Negruţ a precizat că una dintre solicitări viza chiar dizolvarea organizaţiei de la Sebeş.

Singurul care nu a intrat în foarte multe detalii cu privire la subiectul Mugurel Sârbu a fost preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Întrebat de ce nu îi mai răspunde la telefon lui Sârbu, acesta s-a limitat să răspundă: „No comment”.

Întrebat dacă a discutat cu Mugurel Sârbu chiar înainte ca aceşta să îşi anunţe demisia din PDL, liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat: „Îl cunosc foarte bine pe Mugurel Sârbu. Am discutat şi cu el şi cu alţi primari în diverse ocazii despre vizunea mea şi a noastră de dezvoltare a localităţilor şi a judeţului. Pe Mugurel Sârbu îl vom trata în campania electorală ca pe orice adversar politic, ca pe orice contracandidat al candidatului USL, să fie foarte clar şi nu va avea un altfel de tratament. Eu sunt convins că domnul Sârbu, aşa rău cum e, va lua mai multe voturi ca independent decât ca şi candidat PDL”.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=78563avatar Publicat de pe 2 Mar 2012. Publicat in EVENIMENT, POLITICA. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

4 comentarii pentru “Mugurel Sârbu nu mai are prieteni în PDL Alba. Democrat-liberalii au vorbit cu cărţile deschise despre scandalul de la Sebeş”

 1. of, viata mea
  avatar

  Mugurel Sarbu nu mai are prieteni la PDL. Acestia si-au facut prieteni noi la DNA si merg des la joaca acolo

 2. Unde-i eleganta si cavalerismul , domnilor politicieni ?
  Nu va puteti pretinde mai buni ca Sarbu, din moment ce aveti aceasta jalnica abordare, de altfel vrednica da mahalaua politica.

 3. dar pe cumnata lui Mugurel Sarbu , pe faimoasa Ion Ileana director executiv adjunct la Casa de Pensii Alba de ce ati tolerati-o d-le Peres ? Stiti ca a ales varianta sa dea oamenii buni afara din casa si sa pastreze doar persoanele care ii faceau servicii si care acum sunt acuzate de tot felul de mirsavii. Oare stie Pdl cum a revenit pe postul de director Ileana Ion ? doar trebuie sa stiti ca a fost angajata lui Mugurel consilier pe ceva cu fonduri europene.

 4. JOS CU ACEST MUGUREL SARBU CIOCOI NENOROCIT

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei