|

Marți a avut loc proba de Limba Maternă la Evaluarea Națională: 101 elevi au fost prezenți la examen

Evaluarea Națională a continuat marți, începând cu ora 9.00, când s-a desfășurat cea de-a doua probă a examenului de final de gimnaziu, la limba maternă. În județul Alba, 119 elevi aparținând minorităților naționale, absolvenți de clasa a VIII-a au fost înscriși la această probă a examenului, la limba germană și la limba maghiară. 101 elevi s-au prezentat pentru susținerea probei.

În județul Alba, proba la limba maternă s-a desfășurat în 8 centre de examen. Elevii care aparțin minorității germane au susținut proba la limba maternă la Școala nr. 2 din Sebeș (8 elevi) și la Școala din Petrești (8 elevi). Testul la limba maghiară s-a derulat în 6 centre de examen: Colegiul Național „Bethlen Gabor” din Aiud (49 de elevi), la  Școala din Lopadea Nouă (12 elevi), Școala „Toma Cocișiu” din Blaj (6 elevi), Școala cu clasele I-VIII din Șona (7 elevi), Școala „Lucian Blaga” din Ocna Mureș (4 elevi) și Școala cu clasele I-VIII „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului (7 elevi).

Proba de limba maternă s-a desfășurat fără incidente și fără probleme în județul Alba. Elevii au avut acces în săli cu 30 de minute înainte de examen, la ora 8.30, iar acesta a început la ora 9.00.

Evaluarea Națională se va încheia miercuri cu proba la matematică, iar rezultatele vor fi afișate vineri, 29 iunie, până la ora 14.00. În aceeași zi se pot depune contestațiile, care vor fi rezolvate în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, iar rezultatele finale vor fi afișate luni, 2 iulie.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=98299avatar Publicat de pe 26 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei