|

Mână de ajutor pentru sebeșeni: Acoperire de până la 60% din valoarea pagubelor în caz de calamități și bani pentru familiile nevoiașe

În contextul financiar instabil atât la nivel mondial cât şi naţional, administraţiile publice locale se confruntă din ce în ce mai des cu probleme de ordin social şi în mod cert Municipiul Sebeş reprezintă nu excepţia care confirmă regula. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sebeş ce a avut loc joi,  se regăseşte şi proiectul de hotărâre privind aprobarea situaţiilor deosebite în care se pot acorda ajutoare de urgenţă. Prin acest proiect, autoritatea administrativă reglementează situaţiile concrete în care cetăţenii municipiului Sebeş pot beneficia de sprijin financiar, precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru accesarea acestui ajutor.

Proiectul a fost amânat de consilierii locali și va fi supus aprobării într-o ședință ulterioară.

Conform iniţiatorului proiectului, cetăţenii vor putea beneficia de ajutor de pană la 60% din valoarea pagubelor provocate de incendii, calamităţi naturale şi accidente rutiere. De asemenea, în situaţia pierderii unicei locuinţe ca urmare a evacuării dispuse în baza unei sentinţe judecătoreşti, administraţia locală va acorda un sprijin financiar de urgenţă de până la 6 luni în vederea achitării contravalorii chiriei.

În vederea punerii în legalitate pe linie de evidenţă a populaţiei şi stare civilă, persoanele fără venituri vor beneficia de ajutor de urgenţă constând în achitarea de către administraţia publică locală a taxelor aferente obţinerii certificatului de naştere, certificatului de căsătorie, cărţii de identitate.

Cât priveşte grija faţă de sănătatea cetăţeanului, proiectul de hotărâre în discuţie prevede că, reprezintă situaţie de urgenţă imposibilitatea de a accesa serviciile medicale din motive neimputabile solicitantului. Aşadar, cetăţeanul aflat într-o astfel de situaţie poate beneficia de ajutor constând în: decontarea transportului în localitatea unde se efectuează analizele sau terapiile medicale necesare vindecării, cu condiţia ca localitatea în cauză să nu fie cea de domiciliu, decontarea unor analize medicale, proteze, materiale sanitare care nu sunt decontate prin sistemul naţional de asigurări de sănătate, decontarea părţii necompensate a reţetei medicale eliberate de medical de familie sau specialist pentru bolile cornice.

Acordarea ajutorului privind sănătatea cetăţeanului domiciliat pe raza administrativ-teritoarială a municipiului Sebeş depinde totodată şi de îndeplinirea unor criterii privind veniturile pe membru de familie.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de către consilierii locali din Sebeş, de ajutor financiar vor beneficia nu doar familiile cu probleme financiare fie ele de natură permanentă sau temporară, ci şi studenţii care urmează cursurile unor instituţii de învăţământ internaţionale de prestigiu cu condiţia ca venitul net pe membru de familie să nu depăşească 1000 lei.

De menţionat este şi faptul că, pe lângă condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de un astfel de ajutor, proiectul de hotărâre reglementează şi situaţiile în care nu se va putea accesa un astfel de sprijin, stabilind de exemplu că, cetăţenii care înregistrează datorii la bugetul local nu vor beneficia de prevederile prezentului proiect.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=131960avatar Publicat de pe 24 Sep 2012. Publicat in ACTUALITATE, BREAKING NEWS, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei