|

FOTO-VIDEO: „Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare” marcată de elevii din Sebeş

Luna octombrie este recunoscută ca fiind „Luna Internaţională a Bibliotecii Şcolare”. Cu această ocazie, Centrul de Documentare şi Informare din cadrul Şcolii gimnaziale „Silviu Cărpinişianu”, structură a Liceului Tehnologic Sebeş, organizează în această perioadă o serie de activităţi didactice şi educative.

Una din acţiunile în care sunt implicaţi elevii se numără recondiţionarea volumelor din biblioteca şcolară sau vizionarea unor filme realizate după cărţile aflate în programa şcolară – ecranizarea romanului „Marile speranţe” de Charles Dickens, a operei „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă sau a piesei de teatru „O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale. De asemenea, concursul de mimă „Recunoaşteţi personajul” a antrenat atât elevii, cât şi cadrele didactice.

O noutate pentru acest an şcolar o reprezintă confecţionarea de semne de carte în cadrul proiectului „International School Library Month”, la care participă elevi din întreaga lume. Semnele de carte pregătite de elevii claselor III-VIII ai Şcolii gimnaziale „Silviu Cărpinişianu” vor ajunge la colegii lor din SUA, Irlanda, Portugalia şi Croaţia. La rândul lor, creaţiile elevilor din străinătate vor înveseli lectura şcolarilor din Sebeş.

Tot cu ocazia „Zilei Internaţionale a Bibliotecii Şcolare”, miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 13.00, Centrul de Documentare şi Informare a găzduit masa rotundă cu tema „De ce să citesc?”, unde elevii, profesorii, membrii Cenaclului „Sunetul Muzicii” Sebeş şi oamenii de cultură din localitate şi-au exprimat părerea în legătură cu importanţa lecturii. Cartea din biblioteca şcolară a fost celebrată prin poezie, teatru, muzică şi dans.

Activităţile organizate cu ocazia „Lunii Internaţionale a Bibliotecii Şcolare” vin în completarea celor desfăşurate la orele de curs, constituindu-se într-o modalitate modernă, participativă, de atragere a tinerei generaţii spre cartea pe suport de hârtie.

 

 

 

 

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133288avatar Publicat de pe 24 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei