|

Locuitori din zona Halinga – Petreşti reclamă starea precară a drumului către proprietăţile lor. Calea de acces este folosită de maşinile care transportă lemn

Un grup de proprietari de terenuri şi imobile din zona Halinga din Sebeş reclamă starea precară în care se află drumul ce face legătura între parcelele acestora şi localitatea Petreşti. Aceştia solicită primăriei refacerea căii de acces şi amintesc că drumul se deteriorează după ce este folosit intens de diferite mijloace de transport al lemnului exploatat în zonă.

Cei şase proprietari de terenuri şi construcţii din Petrești, zona Halinga, după cimitir, către cantonul Ocolului Silvic Sebeș au formulat o adresă în atenţia Primăriei Sebeş. Aceştia descriu situaţia în se află drumul: deteriorat şi greu accesibil, din cauza denivelărilor cauzate de utilajele care transportă lemn.

„Solicităm, în calitate de cetățeni ai Municipiului Sebeș, remedierea unei situații de fapt care persistă de la un an la altul și care nu mai poate fi tolerată, situație legată de proasta stare a drumului ce face legătura între proprietățile noastre și localitatea Petrești.

În fiecare an, în perioada în care există precipitații sau îngheț-dezgheț al solului, are loc exploatarea forestieră a pădurii care se realizează fie de către firmele private care licitează parchetele respective de lemn, fie de către anumite <persoane> care dispun de Aro, camionete sau căruțe cu cai.

Acest drum nu a mai fost reabilitat de o perioadă de cel puțin 10 ani de zile, în afară de faptul că s-a introdus câte un garder care a refăcut șanțul odată pe an sau de două ori, dar niciodată nu a ras pământul existent de pe stratul de rezistență (roca).

Datorită încărcăturilor mari ale peridoacelor ce transportă lemn în fiecare an, stratul de piatră ce constituie fundația drumului s-a adâncit cu aproximativ 15-20 cm, pe unele locuri chiar mai mult, iar în momentul în care drumul este ud apare un noroi de 10-30 de cm, făcând imposibilă deplasarea pe acest drum către proprietățile noastre și altă cale de acces nu este.

Nu înțelegem de ce transportarea lemnului de la pădure către beneficiar nu se poate face atunci când drumul este prost, atunci când noroiul depășește 20 cm, atunci când practic nu mai poate circula nimeni pe drum???

Având în vedere cele de mai sus menționate, precum și faptul că acest drum este prioritatea Municipiului Sebeș, solicităm în consecință reglementarea situației de acces pe drum, precum și refacerea drumului, deoarece fundația actuală și stratul de uzură a acestuia este în unele porțiuni mai joasă decât arătura de lângă drum”.

Foto: arhivă

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134592avatar Publicat de pe 27 Feb 2013. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei