|

Licitaţia pentru terenul vizat de ZEWA la Petreşti are loc în 30 octombrie. Consilierii locali au aprobat condiţiile de vânzare

Consilierii locali din Sebeş au aprobat în şedinţa extraordinară de marţi condiţiile de organizare şi desfăşurare a licitaţiei pentru vânzarea, prin licitaţie publică deschisă, a terenului de 3,6 hectare de pe strada Energiei din Petreşti. Astfel, licitaţia pentru terenul vizat de investiţia de peste 120 de milioane de euro anunţată de grupul suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), reprezentant prin marca “Zewa”, pentru extinderea producţiei la „Pehart Tech” va avea loc în 30 octombrie, de la ora 11.00, cu preţul de pornire de 715.780 euro fără TVA.

Citeşte şi Consilierii locali din Sebeş au decis soarta investiţiei ZEWA, în şedinţă extraordinară: Au aprobat proiectul pentru licitaţia terenului din Petreşti

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 15 voturi „pentru”, o abţinere – consilierul Radu Călin Şerbănescu (PDL) şi un vot împotrivă, al consilierului PPDD Radu Roncea. CL Sebeş s-a întrunit, marţi, în şedinţă extraordinară.

„Scandalul Zewa s-a încheiat și acum toată lumea va avea doar de câștigat. La bugetul local se vor încasa cel puțin 700.000 de euro pentru teren, la care se vor adăuga aproximativ 200.000 taxe și impozite plătite anual de investitor. Cetățenii vor avea la dispoziție încă 100 de locuri de muncă, iar investitorul va fi convins de faptul că administrația locală și consiliul local sunt un partener de nădejde, care sprijină investițiile și nu le bagă bețe-n roate celor care vor să își dezvolte afacerile în Sebeș. Nu în ultimul rând consilierii au devenit mai conștienți de faptul că deciziile pe care le iau trebuie să fie în folosul comunității”, a transmis consilierul local Cristian Radu, iniţiatorul proiectului.

Proiectul de hotărâre a fost completat cu menţiunile că potrivit art. 13 din L 50/1991, “terenurile aparţinând domeniului privat al statului sau unităţilor administrativ-teritoriale, destinate construirii, pot fi vândute, concesionate sau închiriate prin licitaţie publică, potrivit legii, în condiţiile respectării prevederilor documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, în vederea realizării de către titular a construcţiei”, la solicitarea consilierului local PDL Dorin Nistor. De asemenea, “ofertantul care a fost desemnat câştigătorul licitației şi refuză semnarea antecontractului de vânzare -cumpărare, facturii de vânzare şi a contractului de vânzare-cumpărare pierde garanţia de participare”, în valoare de 100.000 de euro.

În comisia de licitaţie sunt delegaţi consilierii Cristian Radu (PNL) şi Ioan Muntean (PSD).

Reamintim că terenul de 35.789 mp aflat în vecinătatea fabricii de hârtie „Pehart Tec” din Petreşti este dorit pentru amenajarea celui mai mare parc logistic din industria de prelucrare a hârtiei igienice din sud-estul Europei. Investiţia a fost iniţial blocată după ce proiectul pentru vânzarea terenului vizat pentru extinderea producţiei la „Pehart Tec” a picat la vot în şedinţa CL Sebeş de luni, 30 septembrie. Ulterior, patronul Ioan Tecar al fabricii din Petreşti a spus că mută producţia le Dej şi îi disponibilizează pe cei 360 de angajaţi.

Parcul logistic din Petreşti ar urma să asigure o producţie anuală de 150 de tone de hârtie igienică. Consilierii locali şi-au dat avizul de principiu asupra scoaterii la licitaţie a terenului, au aprobat raportul de evaluare a terenului, însă „s-au poticnit” la detaliile privind organizarea licitaţiei, ce a avut termene propuse încă din august.

Licitaţia este programată pentru data de 30 octombrie, ora 11.00, la sediul Primăriei. Preţul de pornire a fost propus la 20 euro/mp fără TVA, respectiv 715.780 euro fără TVA, pentru tot terenul. Garanţia de participare este de 100.000 de euro. Ofertele vor fi prezentate în plic închis, iar vânzarea terenului aflat în apropierea Fabricii “Pehart” va fi la pachet, fără posibilitatea de vânzare pe loturi.

În caz de neadjudecare, licitația se va repeta în 6  și în 13 noiembrie, la ora 11.00, la sediul Primăriei Sebeș. Prețul de pornire al licitației este de 20 euro/mp (fără TVA, în lei, la cursul BNR), pasul licitației este de 0,5 euro/mp, taxa de participare este de 1.000 lei, garanția de participare este de 100.000 lei, caietul de sarcini costă 100 lei. Data limită de depunere a ofertelor este 29 octombrie, ora 16.00, respectiv 5 și 12 noiembrie, ora 14.00.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137101avatar Publicat de pe 9 Oct 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Un comentariu pentru “Licitaţia pentru terenul vizat de ZEWA la Petreşti are loc în 30 octombrie. Consilierii locali au aprobat condiţiile de vânzare”

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei