|

Lichidatorul firmei Capris Sebeș, acuzat de rea voință de sindicaliști: Cei 148 de foști angajați riscă să nu-și mai primească salariile compensatorii

Sindicatul Liber Independent „Căprioara” Sebeș, al societății comerciale falimentare „Capris” SA, îl acuză pe lichidatorul judiciar „Expert Insolvență” SPRL Hunedoara, de „rea voință” în felul care a gestionat situația societății, precizând că, în loc să ajute la redresarea firmei, așa cum a promis, a cerut cu stăruință intrarea în faliment a acesteia.

Președintele Sindicatului Liber Independent „Căprioara” Sebeș, al societății comerciale „Capris” SA, Nicolae Martin, a ținut să facă publice câteva detalii despre „nedreptatea pe care lichidatorul judiciar „Expert Insolvență” SPRL, reprezentată de Emil Ionel Gros și Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba vor să o facă foștilor salariați ai societății, pentru ca informațiile să ajungă în atenția opiniei publice, a senatorilor și deputaților de Alba, precum și a autorităților locale și centrale:

„Societatea Capris SA a avut încheiat un contract colectiv de muncă pentru anul 2012-2013, înregistrat la ITM Alba, sub numărul 2150/01.10.2012, după pronunțarea falimentului în data de 9.10.2012, lichidatorul judiciar Expert Insolvența SPRL Hunedoara și Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba au cerut în instanță anularea acestui contract pentru a nu mai primi salariile compensatorii.

Facem mențiunea că lichidatorul judiciar Expert Insolvența SPRL – Hunedoara a fost acceptat de conducerea societății, inclusiv de patronul german, lichidatorul, prin Emil Gros și Aurel Sendroni, și-a luat angajamentul că va întocmi planul de reorganizare astfel încât să ne ajute la redresarea societății. După confirmarea de către Tribunalul Alba ca lichidator judiciar, Expert Insolvență SPRL Hunedoara nu și-a mai ținut promisiunea, nu a mai întocmit un plan de reorganizare valabil și nici nu l-a susținut pe cel întocmit de societatea noastră. Lichidatorul judiciar Expert Insolvența SPRL Hunedoara prin jurist Sanda Năstase, încă din anul 2008, a cerut cu stăruință intrarea în faliment a societății, acest lucru de poate vedea la dosarul cauzei de la Tribunalul Alba, nr. 4103/107/2007, dosar care spune multe despre reaua voință a lichidatorului judiciar.

Eu, în numele salariaților pe care îi reprezint, cred în obiectivitatea justiției și sperăm că ne va face dreptate astfel încât toți cei 148 de foști salariați ai societății Capris SA să beneficieze de prevederile contractului colectiv de muncă în care lichidatorul judiciar Expert Insolvență SPRL Hunedoara și Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba să nu poată obține anularea acestuia”.

Reamintim că firma de marochinărie „Capris” din Sebeș a intrat oficial în faliment în septembrie 2012, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile formulate de creditori și a dispus întoarcerea dosarului la Tribunalul Alba, în vederea deschiderii procedurii de faliment. La finalul anului 2011, societatea comercială avea datorii de peste 2 milioane de euro. Activele firmei au fost scoase la licitație de lichidator, iar suma de pornire depășește 3,5 milioane de lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134565avatar Publicat de pe 27 Feb 2013. Publicat in BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

5 comentarii pentru “Lichidatorul firmei Capris Sebeș, acuzat de rea voință de sindicaliști: Cei 148 de foști angajați riscă să nu-și mai primească salariile compensatorii”

 1. Este vorba de d-ul Dobra care in primele zile ale lui dec.2012 in ziarul unirea afirma ca dinsul a inceput si este ca rezolvata situatia sc capris,prin aducerea unui investitor italian care a si investit 140.000euro,in utilaje,iar sc. s-a redresat,urmind sa faca din primavara angajeriRugam contactati-l,dar mai inainte cititi-i articolul.S-ar putea sa se fi suparat ca n-a cistigat alegerile.Daca avem norocul sa-i treaca supararea-ac. soc.com.si angajatii ei sunt virtualii cistigatori.CE SSPUI d-le dobra???===IMPOTRIVA PROSTIEI ZEII INSESI LUPTA IN ZADAR!!!

 2. Cred că persoana care a scris acest comentariu are frustrări personale grave. Dacă aveți dovada celor afirmate, de ce nu prezentați aceste dovezi organelor la care faceți referire? Dacă cunoașteți asemenea detalii, probabil că aveți acces la documentele care dovedesc spusele dumneavoastră…în caz contrar acestea rămân doar, așa cum am spus…expresia frustrării dumneavoastră.
  Poate că o parte din cititori cunosc că o procedură de insolvență este verificată de tribunal și de creditori, deci Expert Insolvență nu a putut acționa în niciun fel fără acordul creditorilor și verificările instanței așa că….
  Nu ați precizat ce legătură are Capris cu celelalte societăți pe care le-ați enumerat???? Sau nu mai contează? Trebuia să mai scrieți ceva în comentariu și asta a dat bine :) Penibil!

 3. AnaPop,in UNIREA din 7-12-2012,cand.N.Dobra,impreuna cu italianul V.Marcheselli,spun ca salveaza soc.CAPRIS,Cititi artic.”CAPRIS A FOST SALVATA,CA SI LOC. DE MUNCA ALE ANGAJATILOR”Scris de autor:red.ziar.unirea.Am fost mintiti,manipulati sau astia-s politicienii nostri.==omul e stapinul tacerii sale,si sclavul cuvintului sau===Nu te-ai grabit cind ai scris comentariu de mai sus?

 4. Iată că s-a făcut dreptate. În data de 20 martie instanța a anulat modificările contractului colectiv prin care foștii angajați ar fi trebuit să primească o groază de bani, nemunciți. Deci lichidatorul și finanțele au fost blamați aiurea. Ups!

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

 • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
 • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
 • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
 • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
 • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei