|

„Let`s Do It, România!” ajunge SÂMBĂTĂ la Sebeș. Voluntarii sunt așteptați să se implice în acțiunea de ecologizare a arealelor naturale din preajmă

vizual-2016Primăria Municipiului Sebeş este partener oficial şi susţine proiectul Ziua Naţională de Curăţenie, Let`s Do It, Romania!, eveniment care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, în intervalul orar 8,00 – 17,00.

Misiunea proiectului este aceea de a mobiliza autorităţile, cetăţenii, societatea civilă, companiile private, pentru acţiuni de ecologizare a arealelor naturale din preajma localităţilor. Proiectul a luat naştere în urmă cu 7 ani, fiind un simbol al voluntariatului în ţara noastră. Bilanţul românilor mobilizaţi până în prezent ajunge la circa 1.200.000 de persoane, care au contribuit decisiv la sublinierea importanţei deşeurilor. Menţionăm faptul că Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internaţională “Let`s Do It, World!“.

voluntari-curatenieReamintim că misiunea proiectului este aceea de a mobiliza autorităţile, cetăţenii, societatea civilă, companiile private, pentru acţiuni de ecologizare a arealelor naturale din preajma localităţilor.

Toţi voluntarii sunt aşteptaţi, pentru înregistrare, sâmbătă, 24 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 09.00, la sediul Primăriei.

La ora 9,00 se va da stratul oficial al acţiunii, urmând ca voluntarii să se deplaseze în zonele unde au fost identificate deşeuri:

Petreşti: în colonie şi în zona izvoarelor (şi-au anunţat prezenţa elevi de la Şcoala Gimnazială Petreşti, alături de profesori);

Sebeş:

– cartierul Kogălniceanu, zona stadionului Pielarul (vor interveni voluntari de la Primăria Municipiului Sebeş);

– cartierul Kogălniceanu, zona de parcuri, locuri de joacă, spaţii verzi (vor fi prezenţi elevi de la Şcoala Gimnazială Mihail Kogălniceanu, alături de profesori);

Parcul Arini (şi-au anunţat prezenţa elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Sebeş, alături de profesori);

Strada Alunului (şi-au anunţat prezenţa elevi de la Liceul cu Program Sportiv Sebeş, alături de profesori).

Primăria Municipiului Sebeş va asigura sacii de colectare a deşeurilor, inclusiv colectarea selectivă, echipamentele de protecţie şi cele de igienă.

Transportul voluntarilor se va face cu mijloace de transport asigurate de către Primăria Municipiului Sebeş, iar colectarea şi transportul deşeurilor rezultate vor fi asigurate de S.P.A.P. Sebeş, în parteneriat cu Green Days S.R.L., care are şi posibilitate de valorificare.

Poliţia Locală va avea mai multe echipaje de intervenţie, care vor patrula în aceste zone pentru asigurarea ordinii publice.

Acţiunea se adresează în mod egal tuturor cetăţenilor Municipiului Sebeş, iar voluntarii care doresc să participe sunt aşteptaţi sâmbătă,
24 septembrie 2016, în intervalul orar 08.00 – 09.00, în faţa Primăriei Municipiului Sebeş.

Vă reamintim că a fost creat un punct de informare pentru cetăţeni, în cadrul Primăriei Municipiului Sebeş, responsabil Simona Ekart, iar informaţii suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefon: 0258 731006, 731004, 0358401146, 0358401147.

Anul acesta, cartarea – identificarea mormanelor de deşeuri va fi realizată prin intermediul aplicaţiei „Let`s Do It, Romania!”. Voluntarii „Let`s Do It, Romania!” sunt invitaţi să descarce gratuit aplicaţia de mobil, disponibilă pentru IPhone și Android, să raporteze zone cu deşeuri și să intre astfel într-o competiţie unde cei mai harnici cartatori pot câştiga premii în valoare de 5000 Euro (aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumeţii). Regulamentul competiţiei se găseşte pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deşeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deşeurilor, pentru a fi curăţate pe 24 septembrie 2016.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=139948avatar Publicat de pe 23 Sep 2016. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei