|

La pas printre frumuseţile judeţului Alba: Istorie uitată la Petreşti

Localitatea Petreşti găzduieşte o altă frumuseţe a judeţului Alba, prea puţin mediatizată având în vedere potenţialul turistic pe care îl deţine: Cetate Medievală. A fost ridicată de către saşi, între secolele XIV şi XV şi servea în acea vreme ca modalitate de protecţie în timp de război. În acelaşi timp, era folosită ca adăpost pentru alimente şi cereale. Astăzi,  din cetate se mai văd doar ruinele îmbrăcate într-o vegetaţie sălbatică, oferind o imagine plină de culoare şi vitalitate.

Turnul care se ridică deasupra locuinţelor se vede de la depărtare. Acoperit de iederă, tabloul pe care îl oferă poate fi destul de straniu, dar frumos în acelaşi timp. Ruinele rămase demonstrează să acolo se află o veche bazilică romanică. Ceea ce se mai poate vedea este doar cetatea în formă de donjon şi un cimitir care aparţine comunităţi luterane.

Situată la doar aproximativ 3 kilometri de Sebeş, localitatea Petreşti este unul din cele mai mari repere ale culturii neolitice. Acesta  apare astăzi ca o aşezare romano-germană prosperă şi cochetă, cu străzi largi, case înalte şi porţi solide, ca nişte mici fortăreţe. Petreştiul a fost atestat în anul 1309, ca localitate româno-germană. În 1317 este pomenit sub denumirile de Petrifălău (maghiară) şi Petersdorf (germană).

Cum ajungi la Petreşti?

Drumul este foarte uşor de parcurs, din centru oraşului Sebeş se face la dreapta, spre Şugag, iar, după parcurgerea a aproximativ 3 kilometri, intri în localitatea Petreşti.

Unde te cazezi?

În localitatea Petreşti, te poţi caza la Casa Faur. Facilităţi: 17 locuri de cazare, DVD-player, staţie HI-FI, TV. Tarife: cameră cu 3 locuri – 130  de lei; cameră cu 2 locuri – 90 lei.

De asemenea, vă puteţi caza în municipiul Sebeş, unde, la ieşire spre Sibiu, se găseşte Hotel „Clasic”, care oferă 14 camere cu pat matrimonial sau 2 paturi. Facilităţi: linie telefonică internă şi internaţională, internet, restaurant, cramă. Tarife: camera single – 200 lei, camera dublă – 220 lei. Vineri şi sâmbătă (în perioada de week-end), tarifele sunt următoarele: camera single cu mic dejun – 160 lei, camera dublă cu mic dejun – 180 lei, pat suplimentar pentru copii până la 10 ani – 25 lei. În tariful de cazare este inclusă şi parcarea păzită, accesul la restaurant, pizzerie, cramă.

Tot în Sebeş, te poţi caza la Hotelul „Leul de Aur”. Facilităţi: aer conditionat, internet, birou de lucru, adaptoare electrice, cablu TV, mini bar complet, bar, cramă, restaurant, parcare. Tarife: cameră single – 189 de lei tarif standard, iar, în week-end – 159 lei; cameră dublă –  209 de lei tarif standard şi 179 de lei în week-end; apartament – 249 de lei.

Sursa: „Judeţul Alba. Ghid turistic” – Consiliul Judeţean Alba

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=101273avatar Publicat de pe 11 Iul 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei