|

ISU Alba: 30 de incendii de vegetaţie uscată, la sfârşit de săptămână. Amenzi de peste 22.000 de lei

În acest sfârşit de săptămână, pompierii ISU s-au confruntat cu 30 de incendii de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproape 180 hectare, în judeţul Alba. Aceste incendii se dezvoltă de la focuri lăsate nesupravegheate. ISU reaminteşte că că igienizarea terenurilor prin incendiere este interzisă şi se pedepseşte cu amendă de până la 2.500 lei. În ultima perioadă, au fost aplicate 15 sancţiuni, avertismente şi amenzi, în valoare de 22.500 lei.

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au intervenit în judeţ, în perioada 23 – 26 martie 2012, pentru stingerea a 30 incendii de vegetaţie uscată. Detaşamentul Aiud a intervenit în municipiu, pe strada Hotar, în localitatea Geomal, comuna Stremţ, localitatea Gîmbaş, Băgău, pe DJ 107E, comuna Lopadea Nouă, pe DN1 km 405, în Ciumbrud şi în Ormeniş comuna Miraslău, în cooperare cu Ocolul Silvic Aiud.

Detaşamentul Alba Iulia a intervenit în municipiu, pe şoseaua de centură, în Partoş, pe DN1, la Sîntimbru, în Bărăbanţ, în cartierul Ampoi 1 şi în zona „Trei poduri”.

Garda Sebeş a intervenit în Răchita – Săsciori, Băcăinţi – Şibot, în cooperare cu Detaşamentul Alba Iulia, SVSU Şibot şi Ceru Băcăinţi şi Ocolul Silvic Valea Ampoiului şi în Tărtăria – Şibot.

Garda Blaj a intervenit în municipiu, pe strada Gheorghe Bariuţiu, în Sîncel, în comuna Crăciunelul de Jos şi în Glogovăţ, comuna Valea Lungă.

În sprijinul pompierilor militari în lupta cu arderile necontrolate, au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Zlatna, Ocna Mureş, Cugir, Teiuş, Rîmeţ, Hopîrta, Ighiu, Sîntimbru şi Vinţu de Jos, pentru stingerea a 23 de incendii de vegetaţie uscată.

În total au ars aproximativ 161,6 hectare de vegetaţie uscată şi 17,2 hectare litieră de pădure.

Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat.

ISU reaminteşte populaţiei faptul că, se interzice igienizarea terenurilor prin incendiere, împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri: amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor, sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A., amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.

Pentru nerespectarea în domeniul apărării împotriva incendiilor au fost aplicate 15 sacţiuni din care 6 avertismente şi 9 amenzi în valoare totală de 22.500 de lei. Cercetările pentru identificarea celor care au incendiat terenurile continuă, urmând a se aplica sancţiunile legale.

De asemenea, ISU informează cetăţenii că arderea vegetaţiei este un fenomen foarte periculos care scăpat de sub control a condus la incendierea unor imobile, păduri, căpiţe de fân. Astfel de incendii au produs victime în rândul populaţiei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=83491avatar Publicat de pe 26 Mar 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei