|

INVESTIŢII de peste 500.000 de euro la Sebeş. Platforme subterane pentru deşeuri, iluminat de Sărbători, spaţii verzi şi locuri de joacă

locuri-de-joaca-deseuri-sebesPrimăria Sebeş intenţionează să facă investiţii până la sfârşitul anului, menite să înfrumuseţeze oraşul şi să creeze condiţii îmbunătăţite pentru locuitori. Administraţia locală are în plan realizarea a opt platforme subterane de deşeuri, achiziţia de iluminat ornamental de Sărbători, plantarea unor arbori şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii.

Pentru amenajarea a opt platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţie şi execuţie), de la bugetul local a fost aprobată suma de 533.450 lei (aproximativ 118.500 euro), prin rectificare de buget, în şedinţa Consiliului Local din 27 septembrie.

“Avem în vedere 8 poziţii pentru platforme subterane de colectare a deşeurilor. Sunt trei locaţii în cartierul Mihai Kogălniceanu, trei în Aleea Parc, două în Valea Frumoasei (fiecare cu câte patru containere). Dorim ca această investiţie să fie finalizată până la sârşitul anului. Avem documentaţiile pregătite pentru începerea licitaţiei, am aşteptat doar aprobarea rectificării în şedinţa de Consiliu Local”, a declarat primarul Dorin Nistor pentru Alba24.

Edilul a precizat că anul viitor vor fi realizate alte opt platforme subterane, investiţia totală fiind pentru îmbunătăţirea condiţiilor de curăţenie din oraş.

Şi pentru că se apropie sezonul Sărbătorilor de iarnă, au fost demarate demersurile şi pentru iluminatul festiv. Investiţia se ridică la valoarea de 573.300 lei (aproximativ 127.400 euro), din care 495.100 lei este costul ornamentelor pentru Sebeş, Petreşti, Lancrăm şi Răhău, respectiv 78.200 lei al contractului pentru montat şi iluminat festiv. Acestor costuri se adaugă cele pentru amenajarea parcului de Crăciun (cu brad de Crăciun), bugetul maxim fiind de 225.000 de euro.

“Demarăm achiziţia pentru iluminatul ornamental de sărbători, încercând să punem în valoare centrul municipiului, dar şi străzile de acces în oraş, precum şi zonele Lancrăm, Petreşti şi Răhău”, a precizat primarul.

Şi pentru modernizarea locurilor de joacă pentru copii sunt investiţii în derulare. Lucrările de modernizare costă aproximativ 74.000 de lei (circa 16.400 euro).

“Toate locurile de joacă pe care le avem în folosinţă, respectiv cele din zonele Valea Frumoasei, Aleea Parc, Aleea Lac, M. Kogălniceanu, L. Blaga şi Lancrăm, au intrat in reabilitare şi modernizare, prin înlocuirea de mobilier, dar şi extinderi, în unele locaţii. Sperăm ca până la sfârşitul acestui an, în funcţie de condiţiile meteo, lucrările să fie gata. De asemenea, avem în plan un nou loc de joacă în cartierul Kogălniceanu. Şi acesta ar urma să fie finalizat până la sfârşitul acestui an”, a mai spus Nistor.

Următorul obiectiv de investiţii este achiziţionarea unor arbori ornamentali, cu dimensiuni între 2,5 m şi 4 m, ce vor fi plantaţi în prima parte a lunii noiembrie pe străzile Aviator Olteanu şi Dorobanţi. Amenajarea spaţiilor verzi a început, au fost puse borduri, iar în primăvară se vor definitiva spaţiile verzi în aceste zone, a menţionat primarul.

Investiţia pentru acest obiectiv este de 132.000 de lei (29.300 euro).

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=139999avatar Publicat de pe 28 Sep 2016. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei