|

Investiţii de 200.000 de lei în aplicaţii software, calculatoare şi periferice, la Primăria Sebeş, pentru eficientizarea activităţii

Primăria Sebeş intenţionează să-şi eficientizeze activitatea prin achiziţionarea unor programe software necesare Serviciului Patrimoniu, Transport şi registru agricol şi domeniului de gestiune a patrimoniului public şi privat al municipiului, dar şi a unor echipamente de calcul care să le înlocuiască pe cele considerate depăşite, uzate fizic. Totalul investiţiilor incluse în bugetul local aprobat pentru anul în curs la acest capitol este de 200.000 de lei.

Este vorba despre două aplicaţii software, una pentru Registru Agricol, estimată la 25.000 lei şi a doua pentru gestiunea patrimoniului public şi privat al municipiului Sebeş, de 33.000 lei. În plus, sunt achiziţionate laptopuri, servere şi periferice în valoare totală de 142.000 lei.

Aplicaţia software Registru Agricol include instalarea şi configurarea acesteia, licenţă, constituirea bazei de date şi instruirea utilizatorilor, dar şi asistenţa tehnică gratuită minimum 6 luni. Achiziţia este cuprinsă în Lisa obiectivelor de investiţii finanţate din bugetul local. Se estimează o durată de 4 luni necesară pentru introducerea datelor exitente în registrele agricole pe suport de hârtie în aplicaţia software. Această operaţiune a re o valoare estimată de 8.000 lei cu TVA. Serviciile de asistenţă tehnică, mentenanţă şi suport post-garanţie este evaluată la 2.000 lei cu TVA/lună.

În motivarea investiţiei, se arată că, având în vedere dificultăţile semnalate în desfăşurarea activităţii Serviciului Patrimoniu, Transport şi registru agricol constatate pe parcursul anului şi celor anteriori, privind volumul mare de adeverinţe eliberate de funcţionarii de la Registrul agricol, în condiţiile în care nu există registru electronic, necesitatea informatizării activităţii a devenit evidentă.

Achiziţia şi implementarea aplicaţiilor informatice sunt măsuri de diminuare a riscului de neîndeplinire a obiectivelor serviciului. Informatizarea permite eficientizarea activităţii. Cea mai mare parte a timpului celor trei funcţionari de la registru presupune eliberarea manuală a adeverinţelor pentru subvenţii APIA, ajutoare sociale, burse, ajutoare de încălzire etc.

Evidenţa electronică a Registrul agricol este o obligativitate legală, conform art. 1 HG 1632/2009 privind registrul agricol pentru perioada 2010 – 2014. Mai mult, la controlul efectuat de Instituţia Prefectului din 1.11.2012 se specifică faptul că nu se ţine evidenţa electronică a registrului agricol, arată reprezentanţii Serviciului Patrimoniu.

Astfel, se realizează o bază de date unică a bunurilor din domeniul public şi privat, se asigură evidenţa şi istoricul mişcărilor prin care trece un bun de patrimoniu şi documentele relevante, se automatizează procedurile de emitere a documentelor şi se obţin rapid rapoartele şi situaţiile statistice.

În ceea ce priveşte aplicaţia software de gestiune a patrimoniului public şi privat al municipiului Sebeş, aceasta include instalarea şi configurarea acesteia, licenţă, constituirea bazei de date şi instruirea utilizatorilor, dar şi asistenţa tehnică gratuită minimum 6 luni. Serviciile de asistenţă tehnică, mentenanţă şi suport post-garanţie este evaluată la 2.000 lei cu TVA/lună.

De asemenea, pentru eficientizarea activităţii Primăriei Sebeş, având în vedere uzura fizică a echipamentelor de calcul şi a tehnicii aferente, compartimentul relaţii publice şi comunicare a propus achiziţionarea de calculatoare şi periferice în valoare totală de 142.000 de lei.

– laptop (2 buc.): 5.800 lei

– server (2 buc.): 60.00 lei

– server contabilitate (1 buc.): 19.200 lei

– server taxe şi impozite (1 buc.): 19.800 lei

– sursă de alimentare neîntreruptă UPC: 15.100 lei

– dulap comunicaţii RAC: 5.300 lei

– echipamente reţea – un router wireless, 2 smart switch, 48 porturi, un switch KVM: 15.500 lei

– echipamente periferice (imprimante, 2 buc.): 1.300 lei.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134945avatar Publicat de pe 13 Apr 2013. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei