|

Investiţia DAIMLER la Sebeş: Documentaţia pentru extinderea capacităţii de producţie a fost aprobată în Consiliul Local

star transmission sebesProiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei PUZ destinată construirii noii hale de producţie-montaj de către Star Assembly SRL, reprezentând continuarea investiţiei Daimler AG la Sebeş a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului Local. Este vorba despre fabrica de producţie şi asamblare a cutiilor de viteze automate ce va fi amenajată pe o suprafaţă totală de 72.000 mp.

Reprezentanţii Daimler au prezentat, marţi, planul de investiţii pentru operaţionalizarea capacităţii noi de producţie din 2017. Coordonatorul de proiect din partea Daimler AG, Andreas Beutler a explicat că hala de producţie şi asamblare va fi amenajată pe o suprafaţă de 43.000 mp, iar pe acelaşi teren vizat de documentaţia PUZ vor fi construite clădiri de birouri, parcări şi spaţii pentru personalul fabricii. Accesul la complexul industrial se va face din DN7 (strada Augustin Bena), unde va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia cu DJ7J (strada Investitorilor), pentru fluidizarea traficului, având în vedere că în zonă vor circula zilnic aproximativ 30 de camioane pentru alimentarea fabricii cu materie primă.

Potrivit echipei de proiect, lucrările la noua locaţie vor începe din aprilie anul viitor, producţia va începe treptat din 2016, iar în 2017 fabrica va funcţiona la capacitate, moment în care numărul angajaţilor va fi de aproximativ 1.000.

Reamintim că “Star Assembly” SRL, deţinută de concernul german “Daimler”, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru extinderea investiţiei din Alba. Este vorba despre construcţia unităţii de producţie de transmisii automate la Sebeş, cu o investiţie totală de aproximativ 238 milioane euro. Acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august şi se anunţa că prin această investiţie urmau a fi create circa 500 locuri de muncă noi.

Grupul german Daimler a anunţat în luna aprilie 2013 că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală “Star Transmission” din Sebeş.

“Star Transmission” a inaugurat deja, în iulie, la Sebeş o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive, oferă clienţilor şi servicii de inginerie. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate cu 5 trepte.

Firma “Star Assembly” deţine până acum două unităţi de producţie în zona “Glod”, extravilanul municipiului Sebeş, la periferia de vest, urmând a extinde investiţia cu o nouă unitate de producţie pentru producerea cutiilor de viteză în serie. Construcţia va cuprinde hală de producţie, clădire logistică, clădire reciclare, clădire pentru depozitarea cutiilor pentru componente, casă poartă şi clădire pentru transformator.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137477avatar Publicat de pe 21 Noi 2013. Publicat in ECONOMIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei