|

Intervenții SVSU Sebeș în 2012: Cele mai multe incendii au loc, periodic, în cartierul de romi din municipiu

Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș ne-a făcut o trecere în revistă a intervențiilor realizate în ultima perioadă în municipiu. Potrivit lui Petru Vulcu, cele mai multe acțiuni au vizat stingerea incendiilor, majoritatea dintre acestea având loc, în cartierul de romi din Sebeș.

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) se află în subordinea Consiliului Local Sebeş şi se află în permanenţă în serviciul comunităţii. SVSU este compartimentat astfel: departamentul de prevenire a incendiilor, care este compus dintr-o persoană angajată şi doi voluntari, având rolul de a merge acasă la persoanele fizice şi juridice şi de a-i informa pe aceştia în privinţa posibilităţii producerii incendiilor şi de a face verificări în situaţiile în cazul în care se fac reclamaţii. Cel de al doilea departament este cel de intervenţie la incendii şi alte situaţii, având un număr de 8 angajaţi şi 2 voluntari şi dispune în acest moment de 2 autospeciale.

Potrivit lui Petru Vulcu, şeful de serviciu al SVSU, anul acesta s-au efectuat 105 intervenţii, din care circa 70 % dintre ele au fost pentru stingerea incendiilor la persoane fizice şi juridice, dar şi incendii de vegetaţie, la inundaţii sau pentru a salva diferite animale domestice, cum sunt cazurile unor pisici sau câini aflaţi în dificultate.

În cazul incendiilor, şeful SVSU declară că marea majoritate a intervenţiilor au loc în cartierul locuit de etnicii rromi, care incendiază cantităţi mari anvelope în fiecare săptămână. Populaţia alertează la 112, echipa de intervenţie deplasându-se de urgenţă pentru a preveni extinderea incendiului. De multe ori Poliţia Locală, care colaborează strâns cu SVSU, patrulează pe străzile unde se produc cel mai frecvent incendiile voite şi îi sesizează pe cei din urmă pentru a putea interveni imediat. Una dintre probleme constă în faptul că în ultima perioadă aceste incendii voite ale anvelopelor se produc pe dealurile din jurul oraşului, locuri unde echipele de intervenţie ajung tot mai greu.

În decursul acestui an s-a produs, din fericire, un singur incendiu spontan de vegetaţie la Râpa Roşie, fiind stins imediat, spre deosebire de alţi ani când s-au produs numeroase astfel de incendii.

Săptămâna aceasta s-a intervenit în Petreşti pe strada Energiei, loc unde constructorul care reabilita strada a apart din greşeală conducta principală de alimentare cu apă. Au intervenit SVSU cu o autospecială, ISU Sebeş şi Alba cu motopompe iar după 3 ore de muncă au reuşit să remedieze problema.

SVSU dispune de 2 autospeciale, ambele având o vechime de peste 30 de ani, una dintre ele având un rezervor de 2800 litri iar cealaltă funcţionând direct de la hidrant. Recent s-a primit o nouă autospecială venită ca donaţie din Germania, aceasta din urmă urmând să fie înscrisă la Registrul Auto Român în perioada imediat următoare. Şeful de serviciu declară că, portivit normelor europene în vigoare, un oraş ca Sebeşul ar trebui să dispună de 6 autospeciale.

În ultimii doi ani SVSU a schimbat trei sedii. Primul a fost vechea remiză din cartierul Lucian Blaga la intersecţia cu strada Vânători, care a fost recent dărâmată în cadrul lucrărilor de reabilitare a cartierului, loc pe care l-au părăsit la 1 mai 2011. Ulterior, echipele de intervenţie şi autospecialele au fost găzduite în spaţiul din spatele uzinei electrice din strada Dorin Pavel, pentru ca din noiembrie 2011 să se mute în actualul sediu situat pe strada Viilor.

Sediul actual este la standarde moderne, echipajele dispunând de sală de odihnă, duşuri, precum şi de un garaj încălzit unde încap două autospeciale. În perioada următoare se prevede înlocuirea acoperişului actual cu unul nou, pentru ca echipajele să beneficieze de condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea activităţilor cotidiene.

Florin BESOIU

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=133732avatar Publicat de pe 14 Noi 2012. Publicat in ACTUALITATE, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei