|

Indemnizaţia de creştere a copilului a revenit la 85% din venitul net

Indemnizaţia de creştere a copilului a revenit la cota de 85% din venitul net. Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni, 8 octombrie, decretul de promulgare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă social, se arată în comunicatul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Actul legislativ prevede creşterea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 75% la 85% din media venitului net, cu menţinerea însă a limitelor minime şi maxime. Astfel, suma maximă de care mamele pot benefia este de 3.400 lei în cazul în care optează pentru concediu de 1 an şi de 1.200 lei dacă aleg să fie alături de copilul lor până la împlinirea vârstei de 2 ani. În cazul revenirii la serviciu înainte de expirarea duratei concediului pentru creşterea copilului, mămicile au dreptul la o indemnizaţie de inserţie.

De asemenea, prin actul normativ promulgat este înlăturată restricţia acordării concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului doar pentru primii 3 copii născuţi într-o familie. Până la acest moment mămicile beneficiau de sprijin doar pentru primele 3 naşteri, însă, odată cu modificarea legii, acestea vor putea beneficia atât de concediu cât şi de indemnizaţie indiferent de numărul copiilor aduşi pe lume.

Totodată, se reglementează şi o perioadă de graţie de 60 de zile în care se pot plăti datoriile către bugetele locale, timp în care beneficiarul îşi poate primi indemnizaţia.

Actul normativ va intra în vigoare odată cu publicarea lui în Monitorul Oficial, mămicile urmând să primească prima indemnizaţie majorată, cel mai probabil, în luna noiembrie.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=132736avatar Publicat de pe 8 Oct 2012. Publicat in EVENIMENT, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei