|

În timp ce în PDL Alba a început campania electorală internă, în USL n-au început negocierile. Vezi cine vrea să intre în Parlament

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi, iar în partidele politice din Alba au apărut deja numele candidaților care vor intra în lupta pentru un loc în Camera Deputaților și Senatul României. Primul partid la care s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor este PDL, unde 21 de membri și-au manifestat intenția de a candida și urmează să fie supuși unui sondaj de opinie.  Cel mai  bine plasat dintre cei înscriși are toate șansele să fie propus candidat PDL în colegiul respectiv. Dacă la PDL a început procesul de departajare, în USL Alba, partidele din alianță nu au ajuns încă la un acord comun cu privire la împărțirea colegiilor.

Dispunerea candidaților pe colegiile din Alba, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților este cel puțin interesantă, dat fiind faptul că se regăsesc atât oameni politici consacrați din peisajul local, cât și nume noi. La fel de interesante sunt și opțiunile acestora pe colegii.

Spre exemplu, „fiul munților și tata exploratorilor”, Corneliu Olar țintește, din Apuseni, direct spre Senatul României, unde încearcă să obțină un loc pe colegiul Alba Iulia – Zlatna – Cugir – Apuseni. Pe de altă parte, acesta nu este decis încă dacă vrea să renunțe la calitatea de deputat, așa că s-a înscris și pe lista pentru Camera Deputaților, pe Colegiul Apuseni.

Tot la Camera Deputaților, dar de această dată pe Colegiul Alba Iulia, țintesc fostul prefect Ștefan Bardan, dar și avocații Marcel Simion și Mihai Baco. Ultimii doi pornesc de la premisa că, în contextul actual, Parlamentul are nevoie de juriști, dar rămâne de văzut care dintre aceștia vor primi girul partidului. Mihai Baco și-a luat măsuri, așa că a bifat și o a doua candidatură: acesta ar fi la fel de mulțumit și cu un loc în Senat, pe același colegiu pe care îl vrea și Olar.

O altă candidatură interesantă este cea a fostului vicepreședinte CJ Alba, Sorin Bumb. Acesta s-a înscris pe listele PDL pentru Camera Deputaților, pe Colegiul Aiud – Ocna Mureș, așa că o va avea drept contracandidată pe Oana Badea. Aceasta din urmă s-a luptat la localele din acest an pentru funcția de primar al Aiudului.

La deputați, Colegiul Sebeș – Blaj este printre cele mai disputate. Aici își vor încerca norocul atât deputatul Clement Negruț, cât și candidatul la Primăria Sebeș la alegerile din vară, Dorin Nistor. Ținând cont de  faptul că, la locale, Nistor a pierdut la mustață fotoliul de primar, acumulând o mare parte din voturile locuitorilor din Sebeş, dar și de antipatia recunoscută dintre Negruț și „veșnicul” primar al Blajului, Valentin Rotar, competiția se anunță, așa cum spuneam, interesantă.  În cercurile PDL este de notorietate faptul că Rotar are o relație de prietenie cu fostul inspector șef scolar- Cornel Sandu, care și el și-a depus cererea de candidatură pe colegiul respectiv.

Iată candidaturile depuse la PDL Alba pentru  fiecare colegiu:

SENAT:

Colegiul Aiud – Ocna Mureș – Sebeș – Blaj

– Alexandru Pereș

Colegiul Alba Iulia – Zlatna – Cugir – Apuseni

– Corneliu Olar

– Mihai Baco

CAMERA DEPUTAȚILOR

Colegiul Alba Iulia

– Ștefan Bardan

– Marcel Simion

– Mihai Baco

Colegiul Zlatna – Cugir

– Traian Ursaleș

– Ionuț Fulea

– Radu Roșian

– Aurel Voicu

Colegiul Aiud – Ocna Mureș

– Claudiu Racuci

– Oana Badea

– Sorin Bumb

Colegiul Sebeş -Blaj

–  Dorin Nistor

– Clement Negruț

– Claudiu Racuci

– Cornel Sandu

Colegiul Apuseni:

– Marius Costinaș

– Corneliu Olar

– Adrian Bendea

– Tiberiu Todea

Pedeliștii care și-au depus candidaturile vor fi supuși în perioada următoare la un sondaj de opinie, iar cel care va fi cel mai bine poziționat va primi susținerea partidului pe colegiul respectiv.

În USL Alba, pregătirea pentru parlamentare este, se pare, un proces dificil, dat fiind faptul că, până la această dată, partidele din alianță nu au ajuns încă la o înțelegere privind distribuția  colegiilor.  Acestea ar urma să fie împărțite între PNL și PC, pe de o parte  și  PSD+UNPR pe de altă parte.

Surse din PSD susțin că, din cauza micilor alianțe din USL apele nu sunt deloc limpezi și că, deocamdată, cel puţin, chiar și posibilele candidaturi ale actualilor parlamentari sunt incerte, făcând astfel referiri la candidaturile deputaților Radu Coclici și  Călin Potor. Acesta din urmă nu ar fi văzut cu ochi buni nici de colegii  de la PNL, care sunt nemulțumiți de faptul că nu a mai trecut pragul partidului după eșecul de la locale. Mai mult, PSD ar dori să își adjudece candidatul pentru Camera Deputaților pe Colegiul Alba Iulia, loc râvnit de altfel de Potor.

În rest, numele candidaților la parlamentare din partea USL nu au fost încă stabilite. Tot ce se știe deocamdată, pe surse PNL, este că Teodor Atansiu ar intenționa să candideze pentru un loc în Senatul României, pe Colegiul Alba Iulia – Zlatna – Cugir – Apuseni.  Liberalii vor, de asemenea, să pună candidat la Camera Deputaților pe colegiul Alba Iulia. În cazul în care se va respecta protocolul PSD-UNPR, candidatul USL pe colegiul senatorial Aiud – Ocna Mureș – Sebeș – Blaj va rămâne Nicolae Dobra.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=122152avatar Publicat de pe 10 Sep 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei