|

În octombrie “Nu eşti singură – împreună vom reuşi”. Campanie de informare şi prevenire a cancerului la sân derulată de Direcţia de Sănătate Publică Alba

Octombrie este considerată a fi Luna Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân, ocazie cu care Direcţia de Sănătate Publică Alba desfăşoară campania “Nu eşti singură – împreună vom reuşi”.

Campania de educaţie sanitară, derulată de DSP Alba, are loc sub sloganul mondial “Să apărăm femeia din spatele cancerului” şi are drept scop informarea populaţiei feminine din judeţ cu privire la riscurile apariţiei cancerului mamar, precum şi prezentarea metodelor de prevenire ale acestuia.

La nivelul judeţului Alba, pentru primul semestru al anului 2012, traducerea cancerului în cifre se prezintă astfel: 150 de persoane care suferă de diferite forme ale acestei boli cancerul de sân fiind pe locul II, raportat la numărul de pacienți. Astfel, în intervalul ianuarie-martie 2012, în județul Alba, medicii au raportat 42 de persoane cu cancer bronho-pulmonar, din care 3 curabile, 28 de femei cu cancer la sân, dintre care 8 curabile, 19 bărbați cu cancer la prostată, dintre care 2 curabili, 17 pacienți cu cancer la stomac, dintre care 1 curabil, 12 persoane cu cancer de piele, dintre care 3 curabile și 11 femei cu cancer de col uterin, dintre care 3 curabile.

Obiectivele campaniei iniţiate de DSP Alba privesc informarea femeilor din judeţ asupra factorilor de risc, conştientizarea acestora cu privire la rolului examinărilor mamografice şi a autoexaminării în depistarea precoce a bolii, precum şi educarea populaţiei feminine generale cu privire la rolul bunelor practici comportamentale în reducerea riscului apariţiei cancerului de sân.

Prima întâlnire pe această temă are loc astăzi, cu începere de la ora 11, la sediul Primăriei din Aiud.

Vezi care sunt poruncile de respectat pentru prevenirea cancerului și cum se face autoexaminarea sânului, pe sănătate.alba24.ro.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=132805avatar Publicat de pe 11 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, Sanatate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei