|

UPDATE: „Greendays” SRL cere ajustarea tarifelor la salubrizare. CL Sebeș a analizat solicitarea

„Greendays” SRL, firma care asigură salubrizarea în municipiul Sebeș, cere administrației locale aprobarea ajustării tarifelor și corelarea acestora cu indicele de creștere a prețului pentru serviciul de apă, canal și salubrizare. Reprezentanții firmei atrag atenția că tarifele percepute în prezent nu au mai fost modificate din 2009.

UPDATE: Discutarea oportunităţii ajustării tarifelor de salubrizare a fost amânată pentru o dată ulterioară. Potrivit precizărilor oferite de consilierul local Dorin Nistor, acesta a formulat un amendament potrivit căruia solicită să fie luat în calcul un indice de ajustare a tarifelor luând în considerare rata inflaţiei în general, adică 16% şi nu cea privind utilităţile, ce a stat la baza cererii „Greendays” de modificare cu 43% a preţurilor. În funcţie de decizia companiei de a continua sau nu demersul privind formularea unui nou raport în aceste condiţii, proiectul va fi discutat într-o altă şedinţă. De altfel, solicitarea firmei de majorare a tarifelor cu 43% a fost respinsă şi într-o şedinţă CL de la sfârşitul anului 2012. Reamintim că licitaţia pentru serviciul de salubrizare din Sebeş a fost iniţiată în 2009, însă, din cauza procedurii şi a contestaţiilor depuse, compania „Greendays” a ajuns să încheie contractul cu CL abia în 2012. Criteriul potrivit căruia firma a câştigat licitaţia a fost preţul cel mai scăzut.

În şedinţa din februarie 2013, consilierilor locali le-a fost propusă aprobarea introducerii în contractul de delegare a parametrului de ajustare a tarifelor la salubrizare şi apoi ajustarea tarifelor, pe baza cererii „Greendays”.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, determinarea nivelului tarifelor s-a realizat conform prevederilor legale, pe elemente de cost, pe baza parametrilor de ajustare aferente costurilor care compun tarifele actuale:

În motivarea cererii de modificare a tarifelor, „Greedays” arată că la momentul contractării a fost declarat un număr mai mic de abonați, iar mai mulți proprietari de partamente sau garsoniere au refuzat să încheie contracte de salubrizare.

Potrivit situației prezentate de „Greendays”, în prezent, în Sebeș există 4924 de contracte în vigoare încheiate cu persoane care locuiesc la casă și 4696 de contracte cu persoane care locuiesc la bloc precum și 584 de contracte cu agenți economici.

Ca argument în plus, „Greendays” susține că prețul combustibilului a crescut din decembrie 2009 și până în prezent cu 76,42%. Consilierilor locali li s-a prezentat și o situație cu consumul de combustibil al firmei și cheltuielile cu depozitarea și colectarea deșeurilor.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=134551avatar Publicat de pe 28 Feb 2013. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei