|

(GALERIE FOTO) Concursul „Turism cu manualul de istorie”: Orientare sportivă, prim ajutor și „obstacole” pentru elevii din Alba. Vezi câștigătorii

Concursul de aptitudini pentru elevi, „Turism cu manualul de istorie” s-a desfășurat pentru a doua oară la Alba Iulia, în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică. Orientare sportivă, teste grilă din istorie și biologie, prim ajutor, reguli de trafic și de intervenție în situații de urgență sunt probele la care elevii au trebuit să își dovedească rapiditatea și prezența de spirit, timp de două zile. Premiile I din acest an au fost câștigate de Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și Școala generală cu clasele I-VIII, nr. 2 din Cugir.

La concursul „Turism cu manualul de istorie” au participat în acest an 26 de echipaje de elevi de școală generală și de liceu din județul Alba, formate din câte 3 fete, 3 băieți și un cadru didactic. Prima probă a fost cea de orientare sportivă, în care elevii au avut de localizat 8 posturi de control cu ajutorul unei hărți și a unei busole, pe un traseu din pădurea Mamut din Alba Iulia. Apoi, aceștia au continuat cu două probe teoretice, de biologie și istorie, în care au trebuit să completeze un test grilă, cu câte 10 întrebări, referitoare la plante din jurul orașului Alba Iulia și momente istorice din județ. Aceste probe au fost organizate și jurizate de reprezentanții Muzeului Național al Unirii.

A urmat proba de prim ajutor Crucea Roșie, în care aceștia au dovedit, printr-un test grilă, că știu cum ar trebui să se comporte un „sanitar priceput”. Apoi, la proba de circulație și de intervenție în situații de urgență, câte un reprezentant al fiecărei echipe a arătat că știe să circule corect și că poate să treacă de obstacolele cu care se confruntă un pompier.

Câștigătorii concursului sunt:

Licee:

I – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

II – Colegiul Național „David Prodan” Cugir

III – Grup Școlar Chimie Industrială, Ocna Mureș și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș

Școli Generale:

I – Școala Generală cu clasele I-VIII, nr. 2, Cugir

II – Școala „Ion Agârbiceanu”, Alba Iulia

III – Școala „Avram Iancu”, Zlatna și Școala „Decebal”, Cricău

Premiile au fost oferite de Consiliul Județean și au constat în trofee, diplome pentru fiecare echipă. De asemenea, câștigătorii locului I au primit câte un cort, ocupanții locului II au primit câte un sac de dormit, iar membrii echipei plasate pe locul III a primit câte un rucsac.

Concursul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Muzeul Național al Unirii, Inspectoratul de Poliție Județean, Crucea Roșie, Clubul Sportiv Școlar Unirea Alba Iulia și Palatul Copiilor.

FOTO: Vali CIONTEA

[nggallery id=398]

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=98250avatar Publicat de pe 26 Iun 2012. Publicat in Fără categorie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei