|

FOTO: Sărbătoare la Căminul pentru Persoane Vârstnice Sebeş

Căminul pentru Persoane Vârstnice şi-a sărbătorit locatarii, oferindu-le un spectacol artistic menit să le aline povara anilor.          

Cu ocazia zilei de 1 octombrie, zi înscrisă în calendarul lumii, încă din anul 1990 prin Rezoluţia ONU, ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, Căminul din Sebeş, care găzduieşte parte din persoanele ajunse la această vârstă onorabilă, a organizat un spectacol artistic în cinstea acestora.

În prezent, Căminul din Sebeş găzduieşte un număr de 39 de persoane vârstnice, dintre care 13 sunt femei, iar 26 bărbaţi. Pentru toţi aceştia, conducerea instituţiei a pregătit un program special ce s-a derulat pe parcursul întregii zile. Astfel, ziua a debutat cu o masă festivă, constând într-un meniu special conceput şi pregătit pentru vârstnicii care locuiesc în cămin, menit să le bucure papilele gustative şi să îi facă să simtă că astăzi este ziua lor.

Instituţia care îi găzduieşte nu a uitat nici de sufletul acestor bătrâni, aşa că în cursul după-amiezii le-a organizat un spectacol artistic special pentru ei deoarece “Vârstnicii au nevoie de o lume care să nu-i uite, să nu-i abandoneze, să nu-i trateze fără stimă.” după cum ne-a declarat directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sebeş, Maria Toca. A ţinut, de asemenea, să precizeze că: “Lor le datorăm recunoştinţa pentru că ne-au ajutat să devenim oameni, dar prea des le întoarcem spatele pentru că nu mai au putere. Lor le datorăm viaţa, respectul şi mai ales un semn de iubire, dar din păcate nu avem timp să le arătăm toate aceste lucruri pe deplin”.

În cadrul spectacolului organizat, reprezentanţii generaţiei a treia au avut posibilitatea să îşi uşureze povara anilor prin intermediul unui moment religios şi să îsi bucure sufletele cu momente folclorice vocale în interpretarea Ansamblului “Felician Fărcaşiu” Sebeş şi a corului Centrului de zi Alba-Iulia. Momentul muzical a fost întreţinut şi de Grupul vocal al Centrului de Zi Sebeş.

Generaţia tânără a fost şi ea prezentă, elevii instituţiilor de învăţământ din localitate arătându-şi respectul faţă de înaintaşii lor printr-o serie de moment special pregătite pentru aceştia. Astfel, cei vârstnici s-au delectat cu dansuri de societate, dansuri populare săseşti, scenete, cântece, poezii şi chiar o piesă de teatru, în interpretarea elevilor de la Şcoala Gen. nr. 2, Şcoala Gen. nr.4 şi Scoala Gen. Daia Română.

Şi-au arătat respectul şi preţuirea faţă de cei înţelepţi atât prin participarea la eveniment cât şi prin cuvintele adresate, deputatul Clement Negruţ, primarul Alexandru Dăncilă şi viceprimarul Adrian Bogdan.

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=132342avatar Publicat de pe 1 Oct 2012. Publicat in ACTUALITATE, Oameni, SOCIAL. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei