|

FOTO: Primăria Sebeş primeşte 1,24 milioane lei de la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală

dorin-nistor-alex-sineaReprezentanţii Primăriei Sebeş au semnat miercuri, cu DSP Alba, un contract de 1,24 milioane lei, bani transferaţi de la Ministerul Sănătăţii pentru aparatură şi echipamente medicale – computer tomograf.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Dumitru Alexandru Sinea şi primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor au semnat în 12 octombrie, un contract în valoare de 1.224.000 lei, pentru alocarea prin transfer de la Ministerul Sănătăţii, către Municipiul Sebeş, a sumei destinate Spitalului Municipal Sebeş, pentru aparatură şi echipamente medicale – computer tomograf, transmit reprezentanţii administraţiei locale, într-un comunicat.

Finanţarea a fost acordată în urma solicitării depuse, în cursul lunii august, la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Alba, prin managerul Spitalului Municipal Sebeş.

spital-sebesSpitalului Municipal Sebeş i-au fost alocate, în cursul anului 2016, fonduri de la Consiliul Local, pentru achiziţionarea de aparatură medicală, precum şi pentru lucrări de modernizare, dintre care: laborator de analize medicale (reparaţii şi dotări) – 273.000 lei, reabilitare medicală – 40.000 lei, aparatură medicală O.R.L. – 98.000 lei, aparatură medicală Oftalmologie – 41.000 lei, echipamente pentru sterilizare secţiile Obstetrică – Ginecologie şi Chirurgie generală – 300.000 lei, pentru blocurile operatorii din secţiile Obstetrică – Ginecologie şi Chirurgie generală 2 lămpi scialitice în valoare de 100.000 lei, pentru Unitatea de Transfuzie Sanguină, aflată în curs de autorizare, aparatură în valoare de 18.000 lei, pentru transportul hranei la secţiile exterioare au fost alocate fonduri pentru achiziţia unei autoutilitare frigorifice în valoare de 79.000 lei.

Cea mai importantă investiţie o reprezintă computerul tomograf, în valoare de 1.600.000 lei. În urma transferului de capital către Municipiul Sebeş, susţinerea de la bugetul local pentru investiţia computer tomograf este de 22,6% din valoarea totală a aparaturii achiziţionate.

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor susţine necesitatea unor investiţii majore în infrastructura de sănătate locală, în special nevoia construirii unui corp nou de spital, care să găzduiască, în primul rând un compartiment de Primiri Urgenţe, precum şi un Ambulatoriu integrat.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140126avatar Publicat de pe 12 Oct 2016. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei