|

FOTO: Oază de răcoare în zilele toride pentru locuitorii municipiului Sebeș. Primăria își propune să redeschidă vechiul ștrand din Arini

Locuitorii municipiului Sebeș primesc, la finalul unei veri toride, o veste bună din partea administrației locale: vechiul ștrand din Arini va intra într-un proces de reabilitare, iar, dacă socotelile primăriei se vor adeveri, cetățenii ar putea avea, începând din sezonul viitor, un loc unde să se răcorească în zilele caniculare.

Situația ștrandului din Arini este aceeaşi de mai bine de 10 ani, iar până în prezent Primăria s-a aflat în imposibilitatea de a interveni, deoarece spațiul se afla în administrarea omului de afaceri Nicolae Matei. În urmă cu două luni, „unchiul Nicky” a cedat drepturile asupra terenului respectiv Primăriei, care analizează deja posibilitatea începerii renovării: „Ștrandul acela a fost preluat în urmă cu o lună printr-o hotărâre de consiliu de la cel care îl deținea, firma Nicky Ardeal. În fapt, printr-o altă hotărâre de consiliu, în 2008-2009,  ştrandul a fost dat societății comerciale, dar nu a fost pus în posesie legal, iar, în momentul când a început mandatul noului Consiliu Local,  am preluat la cererea firmei respective ștrandul, urmând să ne ocupăm de modernizarea lui astfel încât, la anul viitor în vară, cetățenii să poată beneficia de el”, a explicat primarul Alexandru Dăncilă.

Obiectivul ar urma să fie realizat cu bani de la bugetul local, dar administrația locală încearcă să acceseze în acest sens și fonduri europene: „Am avut discuții  vizavi de accesarea Axei 5 – turism, pentru că pe aceasta este prevăzut la domeniul de activitate inclusiv ștranduri, piste de bicicliști, amenajarea de baze sportive. În funcție de cât de repede reușim să facem documentația și să o depunem, o să demarăm lucrările. Oricum, noi ne propunem ca până în vara viitoare să putem da în folosință ștrandul”.

O problemă importantă în ceea ce privește reabilitarea ștrandului este în continuare alimentarea acestuia cu apă, mai ales de când nu mai există acel baraj în zona respectivă: „Am început o lucrare în urmă cu 5 ani de zile, dar datorită faptului că fondurile au fost mult mai puține la bugetul local, oarecum, lucrarea este mult întârziată. Albia râului s-a adâncit foarte mult, iar pânza freatică a coborât, iar atunci a trebuit să facem niște improvizații pentru a aduce apa din Petrești spre Sebeș, dar luăm în calcul să aducem apa direct din râu, printr-o stație de filtrare, ca să o folosim la ștrand”, a completat Dăncilă.

Ștrandul din Arini, odată locația preferată a localnicilor şi nu numai, în zilele caniculare de vară, este abandonat de mai bine de 10 ani, iar din imensa piscină ce răsărea în mijlocul parcului nu a mai rămas în prezent decât o groapă denivelată, acoperită de vegetație. Datorită faptului că este amplasat în cel mai mare parc natural din zonă, ștrandul reabilitat ar putea deveni o atracţie turistică, și pentru locuitorii din orașele limitrofe.

Vedeți cum arată ștrandul din Arini în prezent:

 

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=125251avatar Publicat de pe 19 Sep 2012. Publicat in ADMINISTRATIE, BREAKING NEWS, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei