|

FOTO | Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, sărbătorită la Sebeş: Expoziții și concursuri la școala „Silviu Cărpinișianu”

Luna octombrie este luna în care şcolile din întreaga lume sărbătoresc biblioteca şcolară în cadrul unui proiect internaţional intitulat „Luna internaţională a bibliotecii şcolare”. După 10 ani în care ultima zi de luni a lunii octombrie a fost recunoscută ca fiind “Ziua internaţională a bibliotecii şcolare”, în anul 2008, Asociaţia Internaţională a Bibliotecilor Şcolare a hotărât ca întreaga lună octombrie să fie o sărbătoare a acestora.

Menirea acestei sărbători este de a atrage atenţia asupra importanţei bibliotecii şcolare în educarea copiilor. Aceasta promovează lectura, abilitatea de a învăţa, precum şi abilitatea de a se informa, ajutând astfel la fundamentarea educaţiei permanente.

Pentru al patrulea an consecutiv, Şcoala “Silviu Cărpinişianu” Sebeş, structură a Liceului Tehnologic Sebeş, a participat la acest program internaţional. Tema din acest an este “Doorways to Life”, în traducere “Uşi spre viaţă”.

Pornind de la această temă, pe parcursul întregii luni, s-au desfăşurat activităţi diverse, materializate şi prin: Expoziţie copertă de carte: “Povestea preferată de mine ilustrată”; „ Biblioteca mea ideală”, Expozitie cu cărticelele de poveşti create de elevii claselor primare; Expoziţie cu proiectele elevilor care conţin informaţii legate de viaţa şi opera unui scriitor prevăzut în programa şcolară. Pe lângă acestea, s-au organizat şi concursuri, cum ar fi „Poţi ghici cartea? Poţi ghici personajul?”

Prin activităţile desfăşurate s-a urmărit cultivarea interesului pentru carte, pentru lectură, pentru cuvântul scris. De ce ? Pentru că, aşa cum ştim cu toţii, în ziua de astăzi, atât copiii, cât şi adultii s-au îndepărtat de acest prieten bun, preferând calculatorul, internetul, de unde, e adevărat, obţinem informaţii fără prea mare efort. Dar cartea ne poate umple sufletul, lăsând loc visării şi purtându-ne în locuri pe care n-am îndrăznit decât să ni le imaginăm.

Luni, 28.10.2013, s-a încheiat proiectul, când Centrul de Documentare si Informare a organizat un program artistic deosebit la care au participat elevi, profesori, dar şi părinţi ai copiilor. Elevii claselor primare au recitat poezii despre carte, lectură şi bibliotecă, au organizat o „Paradă a personajelor de poveste”, dar şi o „Paradă a fructelor şi legumelor de toamnă”. Au intrat în pielea personajelor din Cartea junglei, interpretând cântecul „„Bare necessities”. Elevii clasei a IV-a au prezentat un moment deosebit: „ Poveste în paşi de dans – Cenuşăreasa”. Nici elevii claselor mai mari nu s-au lăsat mai prejos, pregătind momentul „ Poezia aproape de suflet”, cântece despre carte, dar şi o piesă de teatru „Poveste fără sfârşit” de Michael Ende. Publicul a fost încântat de toata activitatea.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=137265avatar Publicat de pe 7 Noi 2013. Publicat in ACTUALITATE, Educatie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei