|

FOTO: Investiţie de aproape 30.000 de euro pentru plantarea unor arbori pe străzi din Sebeş. Măsuri pentru înfrumuseţarea oraşului

plantare-tei-sebes1În această perioadă, pe trei străzi din municipiul Sebeş sunt plantaţi arbori ornamentali, o investiţie de aproape 30.000 de euro, pentru înfrumuseţarea oraşului.

Cu dimensiuni între 2,2 m şi 2,5 m, teii sunt plantaţi în prima parte a lunii noiembrie pe străzile Aviator Olteanu, Augustin Bena şi Dorobanţi.

Amenajarea spaţiilor verzi în oraş a început din această toamnă, au fost puse borduri, iar în primăvară se vor definitiva spaţiile verzi în aceste zone, a menţionat primarul Dorin Nistor.

tei-arbori-ornamental-2„Aceștia sunt teii pe care îi plantăm pe străzile Aviator Olteanu, Dorobanți și Augustin Bena. Am dorit să mă implic personal în această acțiune, pe care am inițiat-o și în care cred. Am reținut solicitările cetățenilor care locuiesc în alte zone și care doresc să extindem proiectul. Mă bucur că este o inițiativă apreciată și vă mulțumesc pentru toate opiniile pe care mi le-ați transmis”, a scris Dorin Nistor, pe Facebook.

Investiţia pentru acest obiectiv este de 132.000 de lei (aproximativ 29.300 euro) cu TVA.

Vezi şi INVESTIŢII de peste 500.000 de euro la Sebeş. Platforme subterane pentru deşeuri, iluminat de Sărbători, spaţii verzi şi locuri de joacă

Arborii sunt de import, achiziţionaţi din UE şi adaptaţi la condiţiile meteo din ţară. La maturitate, vor ajunge la dimensiuni de 4-5 metri şi vor fi uşor de toaletat.

„Uniunea Europeană recomandă cel puțin 26 metri pătrați de spații verzi care să revină unui locuitor, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății ridică recomandarea la 50 metri pătrați pentru fiecare locuitor al planetei. La Sebeș, din informațiile pe care le avem și pe care mi-am propus să le verificăm temeinic în teren, ne situăm într-o medie de 20 de mp spații verzi/locuitor. Reîmprospătarea vegetației, extinderea suprafețelor de spații verzi, reamenajarea parcurilor reprezintă proiecte prioritare pentru mine. Pe străzile Aviator Olteanu, Dorobanți și Augustin Bena, am început plantarea celor 200 de tei, pe care i-am achiziționat prin Serviciul Public pentru Administrarea Patrimoniului. În paralel, vom realiza și sistemele de irigații necesare pentru susținerea spațiilor verzi în zonele menționate”, a mai transmis primarul.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140156avatar Publicat de pe 2 Noi 2016. Publicat in ADMINISTRATIE, EVENIMENT. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Un comentariu pentru “FOTO: Investiţie de aproape 30.000 de euro pentru plantarea unor arbori pe străzi din Sebeş. Măsuri pentru înfrumuseţarea oraşului”

  1. cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia) plantati de curand?

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei