|

FOTO: Delegaţie oficială a Municipiului Sebeş prezentă la Komárom, în Ungaria, la sărbătoarea oraşului

Cu primarii din cele 2 orase infratiteÎn perioada, 27 aprilie – 1 mai 2017, o delegaţie oficială a Municipiului Sebeş este prezentă la Komárom, onorând invitaţia partenerilor din Ungaria, de a participa la sărbătoarea oraşului.

Primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a avut întâlniri oficiale cu primarul din Komárom, dr. Molnar Attila, precum şi cu primarul din Komárno, Stubendek Laszlo. Mesajul transmis de primarul Dorin Nistor a fost unul de deplină deschidere spre dezvoltarea relaţiilor de cooperare internaţională prin intermediul proiectelor de twinning, având ca bază prietenia dintre comunităţile din cele două oraşe.

În programul vizitei delegaţiei din Sebeş se află participarea la deschiderea oficială a evenimentului „Zilele Komáromului”, întâlniri cu reprezentanţii comunităţilor locale, vizitarea obiectivelor de interes local, în special a fortăreţei (datând din sec. al XVI-lea), situată în punctul unde râul Vah se varsă în Dunăre.

Din delegaţia municipiului Sebeş mai fac parte consilierii locali Alexandru Marcu şi Simona Itu, precum şi directorul SPAP Sebeş, Dorin Ordean.

Komárno are circa 37.000 locuitori şi este un important centru al comunităţii maghiare din Slovacia. Partea mai mare de pe malul stâng este situată în Slovacia (Komárno), partea mai mică, pe malul opus, se află în Ungaria (Komárom). Părţile sunt legate printr-un pod.

Oraşul se mândreşte cu centrul istoric şi cu fortăreaţa care a avut un rol important în istorie, fiind renumită pentru faptul că nu a fost niciodată cucerită.

De cealaltă parte a Dunării, Komárom are o populaţie de circa 19.000 de locuitori, iar acordul de cooperare internaţională cu Municipiul Sebeş a fost semnat în anul 2001. Înfrăţirea cu Komárno a fost cosemnată în anul 2005.

URL scurt: https://sebes.alba24.ro/?p=140482avatar Publicat de pe 1 Mai 2017. Publicat in ACTUALITATE, ADMINISTRATIE. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un raspuns

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Comentate recent

  • IONICA: Schimbarea retelei de alim. cu apa din azbociment[cancirigen]expirata si colmatata[niciodata din 1973 n-a...
  • mia: cum ramane cu cablurile care stau printre crengile teilor plantati???????? era necesar scoaterea brazilor (Tuia)...
  • CLAUDIUS: Spitalul de Urgenta a cantat ….nu Bere gratisssss…
  • Sugedin Băltoacă: Din 10 postări, 9 sînt la comandă. Gen, postacii băsiști ai lui Udrea de la alegerile anterioare....
  • Gigi Sfiosu': Asistam la o campanie electorala de-a dreptul jalnica. Si daca nu e destul la toata tristetea asta de...

Publicitate

Horoscopul zilei